16 and pregnant

Satt och sappade på tvn och kom till MTV som visade 16 and pregnant. Det handlade om en kille och en tjej som väntade barn men på grund av sin situation hade de bestämt sig att adoptera bort barnet. När jag fick veta att jag väntade barn fick jag en chock och övervägde abort, någon gång ganska sent i gravidteten kom jag till ännu en svacka men nu var det för sent för abort och jag minns att jag pratade med en kompis om man kunde adoptera bort barn även i Sverige. Idag förstår jag inte hur jag ens kunde tänka den tanken. Men jag gick igenom mycket jobbigt personligen så jag var bara så rädd att jag inte skulle klara av att ta hand om Nellie. Jag grät mig igenom hela jävla programmet, kände med dem och fick lite flashbacks. Jag är så otroligt tacksam mot mig själv för att jag valde att behålla min guldklimp, utan henne var jag ingenting, utan henne är jag ingenting.

För att få mig att tänka på annat busade jag lite med Nellie så blev jag på bra humör igen och allt känns så bra bara jag får hålla henne i mina armar, pussa på henne och se henne le. Eller att höra henne skratta som hon gör här.





Förberedelser

Så, då har vi dukat och ställt fram ljus, muggar och ordnat med presentbord till dopet imorgon. Imorgon, usch, känner mig lite nervös faktiskt. Jag gillar inte riktigt att stå i centrum med så mycket människor. Visst det är Nellies dag men det kommer ändå vara jag och Patrik som kommer stå med Nellie och vi får ju föra hennes talan några år till.

Det jobbiga är väl främst att jag endast träffat 5-10 personer som kommer på hans sida. Eftersom vi aldrig riktigt haft en relation jag och Patrik hann vi aldrig träffa varandras släktingar och vi hann knappt träffa varandra heller känns det som. Men jag vet att alla i hans omgivning är väldigt glada och förstående så det kommer säkert gå bra men det är ju inte utan att man skäms lite.

Mina släktningar har knappt heller träffat Nellie så det kommer nog vara många som sliter och drar i henne och många ny ansikten för oss alla. Mamma är överlycklig och tycker detta ska bli såååå kul. Så hon har dragit på sitt överenergiska jag x 1000 och tar all min positivaenergi med sig i svängarna så på 2 timmar i hennes närhet är jag helt utmattad. Hoppas hon taggar ner lite till imorgon annars kommer jag tuppa av och bara vara irriterad. Det är ju det sista jag vill vara imorgon. Cross your fingers!

Idag kommer min pappa, farfar, faster och hennes man hit. De har åkt hela vägen från Stockholm för att komma på dopet imorgon och de åker efter dopet ganska tidigt skulle jag tro. Därför vill dem mysa med Nellie lite redan idag, imorgon kommer det nog inte finnas mycket tid till det. Så vi ska väl fika lite och umgås. Nellie sover nu så hon är förhoppningsvis pigg och glad sen.

Jag kommer för övrigt att gå upp 100 kilo imorgon! Vi har 2 stora tårtor, 2 stora vetelängder, 2 kladdkakor, en stor skål godis, småkakor och frukt. Kanske får hålla mig till frukten eller sysselsätta mig med massa annat så jag inte hinner äta allt det goda, haha!



Så klart!

Det måste vara för man fått barn som man är så tankspridd och off, kan liksom inte minnas att jag var så här virrig förr i tiden? Har tvättat idag, kände mig väldigt duktig och nöjd till jag en timme senare kom på: Fan, jag hade ju mina sängkläder kvar i torktumlaren!!
Det är väl bara att hämta dem då? tänker ni.
Tyvärr är det inte så lätt, jag har ringt på hos personen som har tvättid nu 2 gånger men ingen öppnar och det är väldigt tyst både i tvättrummet och hos personen i fråga. Det dumma med vårt tvättrum är att endast den som har tvättid kommer in med sin speciella nyckel så fast dem kanske har struntat eller glömt sin tvättid kommer ändå ingen annan in eller får tillgång till tvättrummet. Nästa tvättid börjar kl 7 imorgon så jag får väl masa mig upp och hoppas på att det kommer någon som ska tvätta då så jag kan hämta min tvätt. Jag brukar ju ändå väckas runt den tiden av en viss Nellie.

Trevlig kväll!


En bit på väg mot förlossningsberättelsen

Jag satt och gick igenom mina skickade brev och fick syn på ett mail jag skickat till Elin för ett tag sedan med en bifogad fil som hette: Mitt förlossingsbrev. Jag som trodde att jag aldrig skulle få se det igen! (Detta handlar alltså inte om min förlossing utan detta är brevet man skriver när man är gravid och lämnar på förlossningen för att personalen ska veta hur man vill ha det och var man förväntar sig.) Hade slängt det jag hade på datorn och det jag lämna till dem på förlossningen har dem nog slängt vid det här laget. Så nu tänkte jag lägga upp det här så ni får se vad jag skrev till personalen på förlossningen och hur jag tänkte inför min förlossning. Sen kommer jag så klart att lägga upp hur förlossningen blev och så, har dock inte skrivit min förlossningsberättelse än så,
be patient.



Mitt förlossningsbrev                                                                                                                                  

Förväntningar

Jag har inga förväntningar på förlossningen mer än att jag hört mycket bra om barnmorskorna i Malmö och att jag litar helt på er kunskap. Med tanke på att detta är mitt första barn och att jag inte vet hur jag kommer reagera när värkarna sätter igång och hela den biten vill jag ta allt lite som det kommer. Man kan ju inte planera en förlossning ändå, det löser sig förhoppningsvis på bästa sätt. Viktigast är ju att barnet mår bra i slutändan.

Rädslor

Min främsta rädsla är nog hur jag kommer hantera smärtan. Men det får man ju se när jag väl är i det och försöka tänka positivt och fokusera på att den intensiva smärtan försvinner så småningom.

En annan sak jag funderat mycket på är bristningar i underlivet. Då jag ofta får små bristningar vid vanlig penetrering, som blöder och kan svida när jag kissar efter sex, vill jag inte ens tänka på hur det blir när jag ska krysta ut en hel bebis där nere. Men det hör ju till och jag är inte den första som ska föda. J

Önskemål till personalen

Jag skulle nog uppskatta dämpad belysning i mån av möjlighet så klart.

Att ni försöker förhindra bristningar så gott det går, barnmorskan sa något om våta handdukar som ni håller mot mellangården. Jag ser att ni hellre klipper om ni ser att jag kommer spricka mycket än att jag brister av mig själv.

Jag vill gärna ha lavemang för att bli av med den psykiska blockeringen.

Att ni som kommer finnas på avdelningen under min förlossning försöker peppa mig och vara positiva men ändå behålla lugnet när jag börjar tappa orken eller modet. Ni får gärna diskutera med mig om olika metoder eller ge mig råd som ni tror skulle passa mig och min förlossning. Jag litar fullt på er kompetens och hoppas att det blir en bra upplevelse för alla och att jag inte skriker på er för mycket, haha!

Hur jag brukar reagera vid smärta

Vid smärta i kropp, huvudvärk, mensvärk och illamående brukar jag tycka det är skönt med ett bad eller en dusch, därför tror jag att det kommer fungera för mig i början av värkarbetet i alla fall.

Jag brukar annars lägga mig på sidan i en säng eller soffa och bara vilja fokusera på mig själv och ta det lugnt. Så jag kan tänka mig att jag kanske kommer vilja ha någon varm handduk/vetekudde eller liknande att lägga på ryggen under värkarna, försöka andas och lyssna på min kropp.

Men jag vet också att man aldrig någonsin upplevt denna smärta som en förlossning innebär och därför kan jag ju också reagera helt tvärt emot och bara bli rädd och tappa fokus helt…

Smärtlindring

Jag vill till att börja med testa naturlig smärtlindring först:

·        Dusch

·        Värme

·        Massage

·        Akupunktur om möjligheten finns

·        TENS om ni rekommenderar det

·        Avslappning och andning

Kan även tänka mig att prova dessa när smärtan blir för jobbig:

·        Lustgas

·        Epidural

·        Lokalbedövning vid mellangård och underliv (rekommendation?)

Sen får ni självklart erbjuda andra metoder om ni tycker andra är bättre eller skulle passa mig så får jag ta ställning till det då.

Jag vill inte prova:

·        Sterila kvaddlar

·        Petedin (gillar inte tanken på det av någon anledning)

 

Min graviditet

Jag har haft en dröm-gravidtet! Har mått precis som valigt hela tiden, mådde bara illa 3 veckor under vecka 7-10. Har inte haft foglossningar, ingen värk, i princip ingen vätskeansamling i kroppen, inga hudbristningar och inga konstiga cravings. Har levt livet precis som vanligt!
Därför tror jag att värkarna kommer bli en enorm chock för mig som inte känt ett dugg under dessa 9 månader. Men klarar alla kvinnor i världen det ska jag också klara det J

Hur jag än kommer reagera på förlossningen så brukar jag vara en lugn, snäll och glad person!

Tack på förhand! J


Var tog Nellie vägen?

De senaste 3 dagarna har jag undrat om någon bytt ut Nellie eller vad som har hänt. Hon har förändrats på så många sätt, som tur är till det bättre. Hon är mycket mer nöjd, kan ligga för sig själv länge och pilla på sina fötter eller bara titta sig omkring, hon skriker inte som hon brukade göra så ofta innan, man kan sätta henne i vagnen utan att hon skiker sig hes och svettig tills man tar uppe henne. Nu kan hon sitta där medans jag klär på mig och vi kan gå på promenad utan att hon säger ett ljud, till och med bilbarnstolen kan hon sitta i utan att man tror hon ska dö. Hon satt i bilbarnstolen och bara tittade och "tänkte?". Detta låter säkert lite tramsigt men har jag börjat förbereda henne på att vi ska åka vagnen eller åka bilen. Hon förstår nog inte vad det betyder men hon verkar ha lärt sig att koppla det jag säger med ex vagnen för hon kan till och med le när man säger det och ler när man sätter henne i vagnen. Vad tror ni? Det handlar säkert bara om att Nellie börjar bli "större" och har andra saker i huvudet än att hon ska skrika sig hes.

Detta är ,hur som helst, helt fantastiskt för mig. Vare sig hon förstår eller jag bara snackar massa i onödan. Jag njuter av varje sekund dock med lite rädlsa att Gnellie lurar bakom nästa krök och ska komma tillbaka innan jag hinner blinka en gång till.
Men lev i nuet och njut Nicole!

Jag har inte gett Nellie smakportioner på 2 dagar ungefär,
 så jag gjorde gröt till henne imorse,
hon flaxade från att jag tog fram paketet till sista skeden.

Ungefär så här såg det ut:




Godkväll

Sitter här i soffan, spraytannad, haft en bra dag!

Först var vi och träffade prästen, gick igenom vad som kommer ske under dopakten och hur allt går till. Prästen var... ja hon var speciellt. Hade svart fluffigt hår, rött läppstift och svart kajal men enbart på nedre ögonlocket och en bit nedanför fransraden till och med. Hon frågade mig om jag ville ha någon speciell psalm. Jag föreslog då "Tryggare kan ingen vara" varpå hon säger:
- Vill du verkligen ha den?!
Jag blir lite ställd och famlar lite med orden:
- Ehm.. mja.. eller? Det finns ju den också, "Du vet väl om att du är värdefull" eller vad den nu heter? Men jag vet inte, har du några förslag kanske?
Hon tittar lite fundersamt på mig:
- Så du vill ha den? Du har inte hört den om "Solen, månen och den heliga anden"? (minns inte exakt vad hon sa den handla om men något i den stilen)
Jag:
- Ehm, nej?
Hon:
-Nähä men då kan vi ta dem du sa då.

Men det blir nog bra det här! Hehe!

Sen gick jag hem och åt lite lunch och sen gick jag och lämnade Nellie uppe hos grannen för det var dags för min efterlängtade spraytan! Kände en form av lättnad, nu var jag på väg mot brun hy liksom. Det gick supersnabbt idag, hade tid 13.30 och 13.50 var jag hemma igen. Nu har den bruna färgen börjat sätta sig och jag gillar det. Tog en mörkare nyans än sist så jag slipper spraya mig fläckig igen. Denna gången hade jag dessutom rakat benen (behövdes verkligen), skrubbat hela kroppen och gjort allt för att få en jämnare färg. Så vi får se hur det håller nu, spännande. Hoppas det håller till dopet bara annars blir jag väldigt väldigt ledsen. Får väl bättra på själv ändå om jag känner att det börjar gå bort.

När jag kom hem igen stack jag, grannen och Nellie till City Gross för att handla lite tacos och frukt till kvällen, sen hyrde vi 3 filmer och köpte massor med godis. Så kvällen har vi spenderat i soffan med god mat och film. Den första stängde vi av efter 10-20 minuter, "Bröllopsfotografen", seg film tråkig början så man orkade inte se vidare. Den andra, "I love you Beth Cooper", var helt okej. Vi såg nästan hela, stängde av de sista 5 minuterna för de kändes meningslösa. Den tredje var, "Flickan", en svensk film. Väldigt djup, konstig och också lite seg. Så den sket vi också i efter ett tag.

När grannen (Bea) kom hem till mig idag fick hennes städtokiga jag panik. Jag hade inte bäddat sängen, det låg ett par byxor och ett linne slängt i sängen och det låg leksaker lite här och var. Så hon började städa undan och när hon är i farten ryker det mesta hon tycker står på fel ställe så hon möblerade om lite här hemma. Flyttade några mammatidningar från en byrå till en annan, la undan lite saker som jag hade på soffbordet, slängde kartongerna till våra näs-spray (ja vi har 3 st som står på nattduksbordet) och så plockade hon undan lite saker på badrummet hon tyckte jag inte behövde ha där. Haha, hon är lite smått störd när det gäller ordning och reda men det blev bättre och jag orkar inte bry mig om det själv för tillfället så jag klagar inte. Hon kan gärna komma och städa någon dag i veckan om hon vill.

Nu har hon gått hem och Nellie sover så sött i sängen. Jag sitter i soffan och hör hur regnet droppar mot fönsterbrädan. Njuter av att ha haft 2 superbra dagar och av att vara lite brun för ett tag. Imorgon ska vi handla lite till dopet och på lördag ska vi duka och fixa i lokalen så det mesta är förberett och klart till på söndag. Nu ska jag kolla runt lite och uppdatera mig i facebookvärlden sen ska jag sova. Vi hörs imorgon igen! Trevlig kväll och sov gott, kanske lägger mig i soffan till Nellie vaknar för hon har snott båda täckena i sängen och jag vill inte väcka henne när hon sover så sött.


Nellie i vagnen på City Gross tillsammans med 2 nachopåsar.
Hon ser lite bitchig ut tycker jag, haha.


Det okända

Har ni sett 'Det okända'?

Ett program om medium som besöker svenska hem/människor som är hemsökta av andar. Jag kollade på det väldigt flitigt ett tag men nu ser jag det bara om jag råkar slå på tvn och ser att det visas. Som idag, nu handlade det om en kvinna som bett om hjälp och hela programmet gav mig en klump i magen. Det är lite med hat-kärlek jag ser sånna program. Tror ni på liv efter döden, spådom och liknande saker? Jag har spått mig 2-3 gånger och det har alltid stämt. Min mamma likaså och även då har det alltid stämt. Hur som helst tycker jag det är väldigt spännande att se program om sånt.
Jag blir lika rädd varje gång!
Haha, man är knäpp men det är något speciellt med den där känslan, som när man tittade på skräckfilm när man var liten och knappt kunde sova.

Så vi får se hur det går idag, om jag kommer kunna somna eller ser något läskigt i skuggorna när jag ser mig omkring. I så fall får jag bara krypa ihop tätt intill min lilla ängel så blir allt bra igen. Fast hon är liten och inte kan göra så mycket mer än att äta, sova, bajsa, le, sprattla, stå om man håller i henne och göra ljud så får hon mig att känna mig trygg, allt är möjligt och allt kommer bli bra. Det är hon och jag, jag älskar henne så innerligt mycket. Min vackra prinsessa!

Det är så mysigt när jag håller henne framför mig och säger: Pusspuss och göra en pussmun mot henne, hon tar tag med båda händerna om mitt huvud och drar mig emot sitt. Sen suger hon sig fast där hennes mun träffar mig, näsan, hakan, läppen eller kinden.
Dina pussar är världens blötaste och härligaste pussar!

Hon har precis somnat i mitt knä så jag hoppas jag lyckas lägga henne ner sen utan att hon vaknar. Inatt kändes det som hon vaknade en gång i timmen så inatt hoppas jag på 7 timmar i sträck som hon kunde sova förr. Varför kan hon inte sova så bra nu tro?

Godnatt, sov gott!


Är hon lik?

Tycker ni att Nellie är lik sig på ultraljudsbilden?


v 32


1 dag gammal


Med teknikens hjälp...

Har ni också funderat på hur döva pratar i telefon, om dem nu gör det?

Idag när jag var ute och gick fick jag svar på den frågan,
mot mig kommer en tjej gående med mobilen en bit
ifrån ansiktet. Hon flaxar och viftar och när hon kommer närmre
ser jag att det är teckenspråk hon håller på med.

Smart, videosamtal!
Skönt att även döva kan prata i telefon och dessutom se den de pratar med.


"Upptäcksfärd"



Som jag har kämpat med att få henne att se och börja hålla i sina fötter, men utan några framsteg. Idag har hon, helt av sig själv, börjat håll i sina fötter!
Äntligen, hehe.


Bara så ni vet..

så har mina grannar fest, man hör massa sorl och musik. Basen ekar i mitt trötta huvud och får illamåendet att kännas aningen värre. Det konstiga är att det ändå får mig att sakna festerna med alla roliga vänner ändå. Undrar hur det kommer vara/kännas när man festar för första gången nu efter man fått barn. Jag och Bea pratade om att resa till Malta i maj. Då åker våra mammor med så får dem ta Nellie så vi kan ha lite roligt tillsammans, som vi hade för 2 år sedan nu när vi var där sist. Kan inte förstå, 2 år!


Blonds have more fun?
Indeed!

Det må vara lill-lördag imorgon men idag är en helt vanlig vardag. Dem får ju förstå att somliga har barn och andra ska jobba imorgon. Visserligen är klockan inte så mycket än men det finns väl regler om hur sent man får väsnas. Hoppas jag kan somna snart ändå, hade behövt det!


Home Sweet Home

Nu är vi hemma och jag är så där illamående trött. Varit uppe sen 7 så det är kanske inte så jättekonstigt. Nellie har sovit extremt lite idag på dagen, 1 timme sammanlagt. Hon sov minsann så jag hann äta ifred när vi var uppe hos grannen idag, dvs i 10 minuter. Man slänger i sig maten nu för tiden. Helt sjukt är det, man hinner knappt känna att man stoppar något i munnen.

Har lovat bilder från helgen så jag tänkte lägga upp dem
och sen krypa ner bredvid min älskling.


Elin & Nellie


Nellie & Morfar


Min pappa hade med present till mig,
så där rök min viktnedgång!


Nellie & Sophie

Jag beklagar de extremt dåliga bilderna... Jag måste inverstera i en bra kamera!!!
Sen måste jag bara klaga lite på blogg.se. Det är sjukt dåligt att man ska behöva lägga in bilderna en och en. Dessutom tar det lång tid för varje bild att läggas upp och det är för dåligt på en så stor bloggportal. Bu för det! Dem borde kommit på en bättre lösning vid det här laget! 

Godnatt! =)


Varför inte?

Det är väl klart att jag ska tappa hela skålen med morotspuré på mattan vid soffan!
Kan inte bli bättre, mattan är gjort av massa fransar i grå-beige färg.
Nu med en orange fläck. Superfint och jag är inte alls irriterad..
Andas Nicole, andas!!!

Hade varit superbra om någon kunde komma på ett sätt att spola tillbaka tiden lite,
då hade jag även spolat tillbaka och ändrat så att jag inte träffade ***.


Dagens schema

Hittills har vi bara segat hela dagen.. eller dagen, morgonen kanske man ska säga. Eftersom vi gick upp kl 7 idag känns det som klockan är jättemycket. Men det är den faktiskt inte när jag tänker efter. Jag tänkte i alla fall göra ett schema för dagen så jag får något gjort.

* Duscha och föna håret
* Diska undan lite
* Trött ut Nellie och ge henne mat
* Ta på VARMA kläder + halsduk och sen gå en lång promenad ner mot Bo01
* Handla lite på vägen hem
* Gå hem och ta det lugnt
(ska lägga in lite bilder här från helgen sen också)

Ha en bra dag allihopa, nu ska jag hoppa in i duschen medans Nellie är
hyffsat nöjd och kan underhålla sig med leksakerna.


Underbart!

Spraytanning är nu bokad!
Torsdag 13,30


Puuhja!

Jag är helt slut i huvudet! Har suttit och fixat med en fotobok på datorn hela dagen och blev äntligen klar. Tänkte uppdatera lite om helgen men jag spar det till imorgon
för jag är så trött, somnar snart. Så...

Sov gott så ses vi imorgon!


Insikt

Sugarskin är ett måste innan dopet, helst så snart som möjligt jag orkar inte se min bleka hy mer. Är så j*vla trött på snön och den hemska kylan. Har varit det länge men min hy mår riktigt dåligt när det är så här kallt. Mitt hår bara trillar av mig, det är hår överallt! Det har ju dock med gravidtet och hormoner att göra men ändå. Sen vill jag ju ut och motionera men det är för kallt så jag unviker det ganska mycket nu. Jag vill utomlands nu, hela jag hade behövt det. Hade behövt lite solenergi och värme!

Börjar få ångest över mig själv och min kropp, mitt hår, min hy och mina motions- och ätvanor. Tyvärr är det ingen annan än jag själv som kan göra något åt det.

När det blir varmare och skönare väder då finns det inga ursäkter!














Varför måste vi bo i ett så kallt land?
Saknar värmen i Bahrain!


Förbi läggdags!

Brukar sova vid det här laget, har blivit så de senaste dagarna i alla fall. Har haft besök av min kompis Marcus nu på kvällen, han kom hit 19.30 och gick hem för en stund sedan. Nellie var trött så hon somnade direkt och jag är också trött men ville säga godnatt och kolla lite på datorn först. Lite egentid som vi snackade om idag på Öppna förskolan. Darya och Tina, ja Carro också för den delen, är uppe till 1 om nätterna medan jag och Paula går och lägger oss med barnen vid 21. Så idag lyssnade jag på Darya som lovordade egentiden och tar mig lite sådan, även om den inte blir så lång men ändå.

Har dock suttit och gäspat i snart en timme så jag borde nog lägga mig ner och sova så det tänker jag göra nu. Men vi hörs imorgon igen, Sov så gott!


Håll tummarna nu

Jag vill att snön ska vara puts väck imorgon och att det ska komma knoppar på träden och att solen ska skina och sprida värme på oss när vi går en promenad längst med ribban och njuter av fågelsången. Så håll nu tummarna allesammans!

Sannolikheten? Nej den är ligger väl på minus 100 men ändå, tur man kan drömma! Jag har gått med i en grupp på facebook som heter: Om snön inte är borta 1 mars så går alla ut och häller varmt vatten på snön. Om verkligen ALLA hade tagit vars en 2 liters flaska med varmt vatten och hällt ut hade det nog fan varit snö kvar och kommit ännu mer direkt igen. Om inte annat hade allt vatten frusit till is och vi hade kunnat åka skridskor överallt.  När kommer våren? När ska man slippa frysa röven av sig?
Åhh jag längtar!

Nog med klagomålen för den här gången, höhö! Idag mötte jag Emelie vid pildammarna för en promenad runt 12, svårt att gå där med vagnen då gångbanorna är isiga och gropiga, lilla Nellie flyger runt som en nickedocka inne i vagnen. Så vi höll oss på cykelbanorna istället och var ivägen några gånger men promenad blev det ändå. Sen följde hon mig bort mot Folkets Park och det var dags för Öppna förskolan. Darya & Lily, Paula & Elise och Tina & Benjamin kom dit idag. Sångstunden är allas favorit.


Lily, Benjamin & Nellie (Elise satt nog och åt)


Benjamin gillade den blå åsnan






Jag är kass

Jag har alltid och kommer förmodligen alltid vara kass på att ta bilder. Vet inte varför, jag tänker alltid: Nu ska jag ta bilder idag men kommer oftas på det sen igen när dagen är över att nä, jag tog inga bilder! Hoppas det vänder för det är synd om Nellie. Tur att alla andra i min mammagrupp tar bilder så jag kan sno av dem i alla fall. Annars hade Nellie knappt haft några bilder som minnen att titta på när hon blir stor.

Idag var vi på Entré och åt lunch med Martin, Catha och hennes kompis Catha. Japp, samma namn. Ses inte så ofta så det var första gången dem fick träffa Nellie. Efter lunchen gick jag in en sväng på jobb och snackade lite. Kändes som man kom hem på ett sätt, det är ju på jobb man spenderat dagarna innan man fick barn. Handlade mat på vägen hem och jag var duktig idag igen, jag lagade mat. Det blev färsk tortilini med skinka i och ädelostsås.
Blev godare än väntat så det var skoj.

Nellie deckade kl 21 och jag börjar må lite illa av trötthet? Alltså det är bra att Nellie har sovrutin som har läggdags inställd runt 21-22 men hon vill gå upp runt 7-9. Vilket gör att jag också är dödstrött när hon vill gå och lägga sig. Men man ska inte klaga, jag går gärna och lägger mig tidigt. Har ändå inte mycket för mig så här dags ändå mer än att sitta vid datorn och då kan jag ju egentligen lika gärna sova.

Imorgon blir det promenad i pildammarna med Emelie innan öppna förskolan som är mellan 13-15. Nästa vecka får vi gå till den i Bunkeflo tycker jag så Darya får testa den.

Nu skriker sängen och jag vill krypa ner hos min lilla ängel.
Sov gott!!


Du gör varje morgon till en fröjd

Varje morgon förbluffas jag över hur glad man kan vara av att se en yrvaken/trött och grådassig mamma. Hur trött man än är så blir man atomatiskt pigg när man öppnar ögonen och får syn på Nellie som ler och börjar "prata". Jag tror hon berättar om sina drömmar för hon babblar på väldigt bra på morgonen.

Hon har även kommit på ett nytt beklagande ljud när hon vill ha något som hon tappat eller att man ska ta upp henne, det är så sjukt sött så jag börjar alltid skratta lite för mig själv. Tänk att man ska få se denna lilla rosenknopp växa upp och bli en vacker blomma!

Det är så spännande att man inte vet hur hon kommer se ut, undrar många gånger hur hon kommer se ut med tänder men det får inte att föreställa sig.

Idag ska jag försöka hinna med en hårtvättning, ringa bvc och gå en sväng bort till jobb. Har inte varit där på jättelänge nu. Jag har börjat känna mig lite rastlös... Det beror nog mest på att jag är trött på min lilla lägenhet, tänk om man hade haft ett helt hus att röra sig i och olika rum att kunna vara i. Hoppas att man någon gång kommer flytta till ett hus, alternativt en stor lägenhet med uteplats.


Varför?

Alltid när man ska försöka vara så tyst och röra sig så lite som möjligt klantar man alltid till det och ger ifrån sig massa ljud, nyser, tappar något eller något sånt. Alltid! Vet inte hur många gånger jag klantat mig idag och väckt Nellie precis när hon somnat. Aningen irriterande i alla fall, men som tur var vaknade hon inte av min nysning nyss. Puuh!

Jag köpte en ny napp till henne igår och hon vägrade i början men nu på kvällen tog hon den två gånger, ska fortsätta försöka och till slut kanske den fungerar i stället för att hon ska somna vid bröstet hela tiden! Hade varit väldigt skönt!

Idag fick jag veta att min farfar, faster och hennes man kommer ner från Stockholm för att medverka på dopet. Tyvärr kommer inte farmor med ner men jag får åka upp och hälsa på snart i stället så hon får träffa Nellie lite igen. Är så glad att dem kommer ner!

Har inte gjort något vettigt alls idag, jo en sak, jag har slängt soporna minsann! Annars har vi spenderat hela dagen hemma, har diskat lite, lekt och busat med Gnellie. Hon är (hoppas jag) inne i en ny fas, det ska hända något hela tiden och hon håller ständigt koll på var jag är och går jag ut ur rummet vrider hon huvudet efter mig och när jag försvinner ur hennes synfält börjar hon gnälla. Hon ska ha konstant uppmärksamhet, det hör väl barn till men det är nästan lite extremt, kanske känns det så för hon vill ligga vid bröstet jämt och ständigt. Man känner sig så låst. Hoppas att det går över snart...

Jag vet, klockan är vara 21.20 men jag är trött, Nellie sover och inget känns mer lockande än sängen just nu. Så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Känner mig riktigt tråkig men är man trött så är man, vi är ju uppe tidigt om dagarna och Nellie sover inte alls mycket så det är konstant 110% hjärnkapacitet igång och man blir lätt lite sömnig.
Men jag har varit flitig på uppdateringen här!

~Sov så gott och så hörs vi imorgon igen, har inga planer än så får se vad dagen ger~


Iphonebaby

Tror ni ockå att detta är väldigt inövat?
Pappan är väldigt stolt ändå verkar det som, han guidar henne lite i alla fall. Haha!



Låtar

Sitter och letar musik till dopet den 28 februari.
Min kompis lillasyster ska sjunga i kyrkan, hon har väldigt speciell, stark/mörk röst, svårt att förklara hur den är och svårt att hitta låtar som kan passa henne och till dopet.

Har hittat en låt jag gärna skulle vilja ha men det är bara två problem:
1. Den passar nog inte till Amanda
2. Jag kommer gråta sönder mig själv, sitter här hemma och gråter
för jag tycker den är så fin och Celine sjunger ju som en gudinna...
 


Oj!

Har helt missat det men i lördags var det exakt ett år sedan jag fick veta att jag var gravid. Den 13 februari var dagen så jag tog ett test, fick se ett plus på stickan och föll ner på knä i chock. Helt otroligt att jag sitter här nu med världens finaste ängel och mitt liv är helt upp och ner vänt om man ser tillbaka ett år i tiden.

Den 6 februari var senast jag drack, jag blev
full på mindre än vanligt och jag mådde extremt dåligt hela natten och dagen därpå. Jag har aldrig reagerat så på sprit och kunde verkligen inte förstå varför, trodde någon lagt något i mitt glas.
Jag var gravid då men visste inte om det så klart,
kanske var det därför min kropp reagerade så mycket?

Ibland kan jag sakna mitt gamla liv, men när jag tänker efter ett steg till...
Vad fan var det för liv?
Det gav mig inget.

Nu har jag funnit meningen med livet, bara ett leende från Nellie ger mig så mycket mer än ett år utan henne i mitt liv. Känns som hon alltid funnits, hon är mitt liv och jag vill aldrig vara utan henne!


Drar en lättnad suck

För några dagar sedan drömde jag en "mardröm".
Nellies pappa är en färg- & kepsglad DJ.
Han bär alltid keps och jag drömde så klart att han även
bar keps i kyrkan under dopet. Jag fick smått panik i drömmen,
 då jag inte är stort fan av hans kepsamling!

När jag vaknade dagen därpå visste jag att jag för min egen skull
måste få upp detta ämne med honom för att undvika att drömmen blir sann.

Idag tog jag mod till mig och skrev till honom på msn.. Hö hö hö!

Nicole: Du vet att man inte får ha keps i kyrkan va? :P
Han: Ja klart ;)
Han: Jag ska faktiskt klippa mig dagen till ära!
Nicole: Oj oj oj!
(kände hur klumpen i magen försvann)

Jag är kanske lite ytlig trots allt... ?
Han brukar normalt sett ha ganska långt hår...
När jag började träffas sa jag bestämt:
Du måste fan klippa dig!
Och det gjorde han.

Sen har han låtit det vildväxa igen när vi gick skilda vägar,
tycker det är stort av honom att klippa sig för dopet/min skull!

En eloge till honom!


Lite som jag missat att lägga upp...


Nellie får sin första riktiga smakportion!



Nellie i vagnen på mammafika



Nellie igen (gangsta)



Nellie diggar i vagnen inne på Gina Tricot



Inatt ville Nellie vara vaken och prata lite mellan 01-02.
Skönt att hon inte var arg och ledsen för detta snacket kan man ändå stå ut med..


Utslagen

Kom hem för någon timme sedan, varit på mammaträff hemma hos Danni. Trevligt som alltid, idag blev dock en träff utöver det vanliga... Det blev lite livs-genomgång. Vi berättade om våra liv, jobb, utbildning, familj och allt fram till nu när vi har fått barn. Det var verkligen superkul att höra alla historier! Sen kom vi plötsligt in på sex, när man blev av med oskulden, hur många man "lekt i sänghalmen" med och hur det gått nu efter förlossningen. Haha, det gav många skratt och det var skönt att ha lite ordentligt tjejsnack. Fattades bara ett glas vin på det. ;)

Helgen har jag spenderat hos Carro, jag bor ju i princip där hemma. Vi har ätit gott, massa godis, kollat på melodifestival och sånt kul. På fredagen mötte vi upp varandra i Limhamn för att gå till simhallen och bada med våra små älsklingar. Det var superkul och jag vågade till och med låta Nellie dyka. Det gick bättre än väntat, jag var lite rädd innan jag samlade mod och tänkte: Det kan ju inte vara så farligt om alla på babysim får göra det?!


Blöt Nellie


Nellie gillade att flyta runt med simringen


Julia och Nellie

I lördags hade vi en shoppingdag som vi spenderade i Svågertorp. Vi var inne på Babyland (man vill ju köpa massor varje gång man går in, tur man inte är där så ofta), IKEA och Biltema. Jag införskaffade lite leksaker till Nellie och (ännu fler) näsdroppar på Babyland, ett lås till vagnen och plastburkar till att förvara barnmat i köpte jag på Biltema och på IKEA köpte jag en barnstol. Så nu känner man sig redo att ge sig in i barnstadiet. Känns som Nellie börjar gå ur bebis-stadiet nu så smått. Spännande men läskigt på samma gång.

Igår var jag hos mamma, fick färgat mitt hår som fått en hemsk orange ton och ful utväxt. Sen gjorde jag minsann egna smakportioner. Man borde kanske hålla sig till de smaker som finns på burk redan dvs, morot, potatis & palsternacka. Men jag testade även att göra broccoli och sötpotatis och det blev hur bra som helst så jag är nöjd i alla fall.

Ja det var min helg i kort sammanfattning, hoppas ni också haft det bra i helgen!



Déja Vu?

Ännu en hel helg utan uppdateringar!

Kom hem för en stund sedan, inte varit hemma på hela helgen. Nellie sover ute i vagnen ute i hallen så jag vill passa på att sova jag med, därför får jag uppdatera och berätta om allt roligt jag gjort imorgon istället. Men som man brukar säga:
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Sov gott och så kommer det ett mer innehållsrikt inlägg imorgon!


Läggdags snart

men först ett inlägg.

Nellie var ledsen när jag kom för att hämta henne, fick ångest att jag lämnat henne för att ta en egodusch. Men dem dör ju inte av att gråta lite... Hon la sitt huvud mot mitt bröst och bara låg där och snyftade. Hon ligger aldrig så annars utan ska ständigt hålla upp huvudet så jag satt där en stund för att trösta henne och mysa lite. Stackaren!

Igår var jag hemma hos Carro (som vanligt). Kunde ju lika gärna flytta in på soffan hos henne, men jag hade nog fått lite panik efter ett tag. Man behöver ändå sitt eget rum/space då och då. Hehe. Jag tog med min älskade dansmatta till henne i alla fall och det var första gången på nästan ett år som jag använde den. Det är så kul och extremt bra träning! Man blir verkligen trött. Sen testade vi lite Zumba, Nellie var trött på att sitta själv vid det laget så jag hann aldrig testa det ordentligt men nästa gång så!

Jag var kom hem idag kl 15, köpte världens mest efterlängtade Gyros i pitabröd, jag var dödshungrig. Petra kom hit vid 15.30 och vi gav Nellie ett bad då. Hon hade nämligen majspuré och katrinplommonpuré över hela ansiktet. Lite efter 17 kom Nellies pappa och hämtade henne så jag & Petra stack ner på gymmet, 24seven, och förbrände lite kalorier.

Jag lämnade som sagt upp Nellie till grannen och efter att jag tröstat henne och gett henne mat gick jag & Bea en promenad så Nellie somnade i vagnen. Självklart vaknade hon när vi kom hem och jag har försökt lägga henne i sin säng 3 ggr men hon har vaknat varje j*vla gång så nu la jag henne i min säng. Det gick bra?! Vad är skillnaden?
Undrar om hon kommer kunna sova i sin säng någon gång igen...

Imorgon ska vi till Limhamn och bada med bebisarna. Det blir nog bara jag & Carro, vill ni med är det bara att hojta till!! Ska vara där kl 11 när dem öppnar dock. Jag tänkte därför gå och försöka få lite sömn innan det är morgon igen och en ny dag står för dörren!

Godnatt, dröm sött!


BF

Nej inte beräknad födelse, utan barnfri!

Har precis lämnat Nellie uppe hos min granne/kompis Bea för jag tänkte hoppa in i duschen en stund och hennes familj vill mysa med Nellie så det passade ju bra nu tänkte jag. Hon tittade sorgset på mig när jag vinkade i dörren, aj i hjärtat, men hon måste ju kunna vara hos andra så det är nog värst för mig själv faktiskt. Nej nu ska jag in i duschen innan jag får abstinens. Nellie har nämligen varit iväg 1 timme med sin pappa nyligen också när jag var och tränade men mer om det ikväll när jag har tid att skriva ett längre inlägg!

By for now!


Från Blixten till Slowmo!

Nu blir det inte många knop gjorda.. Jag sitter fast under en sovande Nellie.
Hon fick sin andra smakportion idag, det blev palsternacka & potatis. Även detta gick hem hos damen, men hon hatar att jag försöker ge henne vatten i nappflaska, hon blir lite arg, spottar och fräser. Jag blir bara rädd att hon ska få vätskebrist eller något. Undrar om hon tar flaskan om det är ersättning i den?
Får testa det nästa gång kanske.

Idag ska jag till Carro, blev bestämt för en stund sedan. Jag ska bara ta tag i mig själv och bestämma ifall jag vill väcka Nellie och gå nu eller vänta till hon vaknat. Hon lär ju skrika ihjäl sig vilket jag än gör. Förstår inte varför hon blir så hysterisk när man sätter henne ner i vagnen eller bilbarnstolen. Sjukt jobbigt i alla fall...

När man talar om trollen...
Nu vaknade min lilla trollunge igen, så jag kanske borde bege mig..
Vi hörs lite senare :)


My name is Lightning.. Nicole Lightning!

Känner mig som Blixten, rusar omkring, gör tusen saker på en gång med en bebis på magen. Nellie blir gnällig om inget händer och det är jobbigt att lyssna på hennes gnäll så då och då slänger jag ner henne i bärselen och springer runt och donar.

Vi vaknade kl 8 och jag hoppade in i duschen, det var inte så populärt så Bossen (läs Nellie chefen här hemma) sa ifrån och jag hoppade ut efter en snabb dusch. Sen har jag diskat, vikt och sorterat tvätt, klistrat på frimärken på inbjudningarna, ringt och fått de sista adresserna till några släktingar och snart ska jag hälla smakportioner i sånna iskubsformar.

Lite senare får det bli en promenad för jag måste posta inbjudningarna idag så att folk hinner OSA. Ska nog försöka dra fram min dansmatta till Ps2, Dancing Stage. Var smått beroende av det för ett år sedan då jag bodde tillsammans med min tjejkompis. Det var jättebra träning och roligt på samma gång. På den tiden höll jag också på med Pilates hemma, saknar det men tyvärr får man inte ro att lägga sig och göra det nu när Nellie är född. Hon sover bara korta stunder på dagarna och helst vid mitt bröst eller i mitt knä.

Nu sover hon vid mitt bröst som vanligt och jag sitter alltså fast och kan inte göra mkt mer än att kolla runt lite på nätet. På nätterna är detta värst för så fort jag kommer loss så vaknar hon och gnäller till jag ger henne bröstet igen. Hon äter inte men bara ligger där och snuttar... Försöker jag snyga in nappen istället blir hon helt hysterisk och arg. Jag vet inte vad jag ska göra, man ligger sjukt obekvämt och får ont i kroppen om man ska ligga så att hon kan snutta hela natten. Känns dessutom som det blir värre och värre...

Några tips?!



Besviken..

Ja, jag känner mig faktiskt lite besviken.. det är alltså så här han ser ut:


Den lilla rackaren som gör en trött.
John Blund i egen hög person!

Vad mesig och ful han är, besviken han ser inte ut som jag förväntat mig.

Ska man tro på Google ser han ut så här och Google har ju svar på allt så...
Vem har liksom kommit på att han ska ut just så här?
Haha, underligt.

När man sökte på John Blund kom även denna bilden upp:



Kanske är detta de vuxna kvinnornas John Blund
och den andra lilla fula är barnens, så måste det vara.

Fråga mig inte!!!
Jag är för trött för detta, borde lagt mig för länge sedan
så hade detta inlägget aldrig blivit till!

Så nu blir det kudden och vi hörs imorgon igen!
Sov gott!


Nellie blir uppäten


I ett, i ett!

Vilken dag, allt har går i ett och känns som jag flugit fram idag och hunnit med massor.
 Eller har jag det? Vad har jag egentligen gjort?

* Tvättat
* Gjort mig i ordning
* Gått till triangeln för att möta upp Carro
* Varit på Öppna förskolan
* Handlat på Hemköp
* Städat undan lite här hemma
* Gjort mat till mig själv (för ovanlighetens skull, brukar annars köpa något ute)
* Gett Nellie hennes första riktiga smakportion

Ja, det var väl min dag i punktform. Nej just det, jag hittade en ny fågelart också! Haha, aldrig sett en sån fågel innan i alla fall, det fanns två stycken av den. En satt och höll vakt medan den andra sov en stund. Jag var tvungen att stanna till och ta bild på dem. Kan dock inte zooma med min mobil så man ser inte mycket så därför är det inte lönt att lägga upp bilden tyvärr. Jag tror att fåglarna landat fel, de skulle nog till Antarktis men tyckte att Sverige var samma sak nu när snön VÄGRAR ge upp. Så dem stannade här istället!

Imorse åt jag frukost samtidigt som jag ammade Nellie när jag satt på golvet.
Nellie somnade så jag la henne under soffbordet.


Jag satt fastklämd mellan soffan och soffbordet, så jag var tvungen att lägga in henne
 där under när jag skulle resa mig upp, hon verkade gilla det. =P

Jag köpte peelinghandskar så att jag kan se till att mina bruna färg håller bättre
när det är dags för nästa spraytan! Jag hoppas att jag kan få rätt på färgen
så jag slipper gå runt och vara fläckig på hela kroppen.



Skulle köpa mens-skydd och fick syn på ett gäng Libresspaket där man fick ett etui på köpet,
vilket var lite roligt så jag slog till och valde två olika.
Fanns massor av olika motiv men jag tog dessa som var diskreta och fina.
 


Och så köpte jag lite olika burkar med smakportioner till Nellie.



Man får tjuvstarta ibland!
Hon har fått smaka någon sked när Julia ätit men idag fick hon egen smakportion,
första måltiden blev majspuré, jummie!

Det var inte jättelätt att filma samtidigt som man skulle mata henne.
Men hon har rätt bra ät-teknik tycker jag!
Never mind mitt snack, haha!!

 




Hellojsan

Godmorgon för somliga... Inte morgon för mig direkt, har varit uppe i 4 timmar. Hade satt alarmet kl 7 för att hinna tvätta idag så det var bara att masa sig upp, Nellie sov så jag sprang ner snabbt i tvättstugan och när jag kom upp var jag inte sömnig mer och vågade inte somna om ifall jag skulle vara mer trött nästa gång klockan ringde så jag pillade lite med dopinbjudningarna, la dem i kuvert och satte dit alla adresser.
Nu ska jag bara köpa frimärken och få iväg dem också.
 Skönt att ha det överstökat sen så man slipper gå och tänka på det.

Jag ångrar att jag inte peelade kroppen innan jag spaytannade mig men nu vet jag det till nästa gång! Börjar se ut lite som psoriasis över hela kroppen då färgen släpper på vissa delar av huden eftersom man är torr som en öken nu på vintern.
Har även insett att jag måste smörja mig mer, min hud behöver fukt!

Igår var vi på mammaträff hos Tina, blev bjudna på god lasagne. Lily blev nog lite sugen för hon började äta på Nellie efter en stund. Darya har video så jag får linka till den sen när hon lagt upp den. Efter några timmar började några mammor packa ihop och bege sig hemåt så Darya, Danni och jag åkte hem till Carro för lite mer mamma-mys. Köpte pizza och hade trevligt. Helt plötsligt var klockan nästa 21.30 och vi tackade för oss.
Tack för en trevlig dag igår!

Idag blir det Familjens hus/Öppna förskolan vid Folkets Park. Ska vara där kl13, ska ner om en stund och hämta sista lasset med tvätt, sen ska jag klä mig och så tar vi en promenad dit.

Ha en bra dag!


Träningsvärk

Har varit uppe sedan 7, Nellie har sovit jätteoroligt inatt och vaknade tidigt och ville inte somna om. Så vi har suttit uppe en stund och jag fick henne att somna om nu då hon var övertrött och skrek hysteriskt vad jag än gjorde men till slut tog hon bröstet och
 vi mös i sängen en kort stund innan hon somnade.

Jag har träningsvärk i varje muskel i hela kroppen, utom i armarna. Det måste vara ett bevis på att det är daglig träning att bära runt på ett barn hela dagarna. Bra träning dessutom! Det var riktigt skönt att träna i helgen, att springa på löpbandet och hålla samma tempo som de gamla gubbarna med slitna knän, fast de orkade springa i 20 minuter till ungefär. Lite träning någon gång i veckan sen ska jag nog klå dem! Haha!
Nu har jag fått tillbaka suget efter att svettas och ta ut mig själv så nu kommer det bli bättring på träningsfronten som jag lovade mig själv vid nyår. Bättre sent än aldrig eller?

Nu har jag både kort på Friskis&Svettis som finns här och var i Malmö och på 24seven precis nedanför mig så nu finns det inga många undanflykter att ta till med. Hade dock varit roligt om man hade någon att träna med, så bara säg till om du är sugen på att träna lite
så kanske vi kan styra upp något. :)

Nej nu ska jag göra mig i ordning lite, klä mig, städa undan och sminka mig.
Får se om jag beger mig på mammaträff idag...

På återseende!


Jag andas ut

Vi har haft en bra, mysig, skön och händelserik helg.
Precis som jag gillar det, lite för stressig dock.
Men det blir lätt så när man vill hinna med
så mycket som möjligt på dyngets fåtal timmar...

I fredags var vi uppe hos grannen hela dagen, kollade på Let's Dance,
 åt Mc Donalds och hade det allmänt trevligt.

Igår satt jag & Nellie hemma väldigt länge och väntade på min mamma som skulle hämta oss för vi skulle hem till Nellies pappa och prata lite angånde det kommande dopet. Av någon anledning har hon alltid tusen bollar i luften och ska hjälpa alla och göra allt så det strulade till sig och slutade med att min syster & min mamma kom och hämtade oss. Jag och min syster släppte av mamma & Nellie hos Nellies pappa sen stack vi och tränade på Friskis&Svettis ute på ön. Mamma & Nellies pappa gick ut en runda för att diskutera dopet.
Efter 1 timmes träning begav vi oss hem till mamma där min systerdotter & resten av familjen var. Sen blev det middag och Melodifestvial-tittande.

Alla sov vi över hemma hos mamma så imorse skulle jag& min syster hämta skor hos mig, inom Jägersro och handla och träna på Friskis&Svettis igen. Så klart hade Jägersro inte öppnat när vi kom dit störigt eftersom vi väntat på att de skulle öppna kl 10 innan vi stack och tränade. Så där förlorade vi tid redan där. Vi var på gymmet kl 11 för vi hämtade min skor innan vi begav oss dit. Tränade i en timme och var alltså klara kl 12. Jag fick smått panik eftersom jag inte köpt strumpbyxor än, hade nyss tränat så jag skulle ju hinna göra mig i ordning också, vi skulle nämligen vara på Julias dop 13.30!
Kl 12.30 var vi på Jägersro och vi var nog hos mamma runt 12.45. Jag kastade mig in i duschen, fönade håret, slängde på mig kläderna och flög ut i bilen (inte bokstavligen kanske men ändå) och jag hann precis in i kyrkan när prästen började snacka... Jag skulle läsa en lite bit ur bibeln (?)
 så det var ju nästan hjärtinfarktvarning.

Dopet gick superbra och Julia var så duktig, fick njuta av skönsång och extremt god mat hemma hos Carros föräldrar sen efter dopet. Trevligt och mysigt men gud vad trött jag är nu, skulle kunna somna på studs men en timme till får vi vara uppe tycker jag annars vaknar vi väl 5 imorgonbiti.
Tack så mycket Carro för vi fick komma och uppleva dopet med er och hela släkten!

Nu ska jag ta hand om lilla Nellie som varit vaken nästan hela tiden sen vi kom från kyrkan, dvs sedan 14.30.

Trevlig kväll, vi hörs imorgon!
Kram


Tisdag, Onsdag & Torsdag

Delade upp allt i två inlägg för förra blev så långt så skulle jag tagit med Tisdag, Onsdag & Torsdag där också hade ni nog dragit er för att läsa det inlägget, haha.

Tisdagen var lugn, lite vettíga saker gjorde vi, vi var uppe i stan och
 fika med några andra mammor och deras bebisar.
Inne i en affär var det partymusik så Nellie diggade i vagnen.
Lägger upp ett videoklipp så fort Facebook vill samma sak som jag...

Jag införskaffade en ny navelpiercing och en pincett.
På vägen hem köpte jag även två bodys till Nellie och ett par söta jeans,
dock i storlek 68 så det dröjer ett tag innan dem passar.



Det fanns inte mycket plats i Nellies garderob så jag rensade bort alla 50 storlekar, sorligt men dem är för små, det är bara att inse. Hon blir större!

I onsdags kom min pappa på besök sen stack jag hem till Carro, vi åt pizza i Bunkeflo, sen köpte vi lite godis och gick hem till henne. Tack vare snökaoset som tagit beslag på vår stad fick vi kämpa en hel del både dit och tillbaka, vi fick bära vagnarna eftersom Carro var smart och skulle gå en genväg, eller så var det bara mindre smart för den var ju helt igensnöad. Väl hemma igen satt vi helt utslagna vars en dator och var osociala.

Bättre ensamma tillsammans än alldeles ensamma tycker jag!


Carro tyckte det såg kul ut när jag hade bullat upp med kuddar bakom ryggen för att kunna sitta bättre, man ser knappt Nellie som ligger och sover i mitt knä!

Jag sov där och i torsdags gick vi upp tidigt för att gå på BabyCafé i Bunkeflo tillsammans med några mammavänner. Det var lite mer plats, mindre mängd besökare och lite lugnare än den öppna förskolan vi var på vid Folkets Park i Malmö. Sångstuden i Malmö var nog roligare men jag vet inte, båda ställena hade sina för- och nackdelar.
Tycker båda ställena ska besökas igen!



Come and do the maca dula hula dance!

Fråga mig inte var jag fick den låten ifrån men går runt i lägenheter och sjunger den, Nellie tittar frågande på mig. Men jag är glad, jag är brun igen!
Det var helt underbart att vakna imorse, jag gick till och med upp innan Nellie bara för att se resultatet i dagsljuset. Jag var och gjorde spraytanning igår, helt fantastiskt. Det går snabbt, är inte farligt som solarie kan vara, man bränner sig aldrig, det är billigt (tycker jag i alla fall, som spenderat massor på solarie innan Nellie kom) och man får en snygg bränna som syns direkt! Har funderat på det länge, att det måste finnas något sätt att bli brun utan att ligga och svettas i ett solarie flera gånger i månaden.
Svaret var Sugarskin,http://sugarskin.se/, som ligger på Stora nygatan i Malmö,
inte långt från mitt hem visade det sig! Rekommenderas verkligen!


Tyvärr syns inte den fina bruna nyansen för jag har en kass kamera,
men ska försöka få till en bild ny bild sen.

Jag köpte en egen sprayburk så man kan bättre på brännan hemma.



Innan jag gick och la mig igår sprayade jag på lite i ansiktet, armarna och på halsen för att få ett så jämnt resultat som möjligt. Imorse när jag vaknade tände jag lampan och fick till min förskräckelse syn på min hand som såg ut som om jag lagt den i en hög med... ursäkte språket, bajs. Helt fläckig och vit mellan fingrarna. Jag klurade på det länge och kunde inte förstå varför ena handen blivit så men inte den andra. Jag tyckte jag sprayat jämt och bra, sen slog det mig när jag gjorde om proceduren utan att spraya.
Jag hade hållt bort en bit lugg med handen när jag sprayade ansiktet
så den handen hade fått en släng av sprayen då också! SMART!
Så jag spenderade en stund tillsammans med min diskborste och diskmedel för att förhoppningsvis lyckas skrubba bort det värsta. Det gick faktiskt ganska bra
så nu ser det inte lika sjukt ut som tur är.

Så är man smartare än mig eller lärt sig av mitt misstag
 så tycker jag absolut man ska köpa en TanCan
innan man går hem efter besöket på Sugarskin.

 


Hälften är bättre än inget!

Nu har jag fått tillbaka hälften av mina pengar, bättre än inget så klart men jag är så sjukt besviken, arg, sårad och jag undrar verkligen om jag någonsin kommer lita på någon fullt ut igen. Som jag gjort med dig, gett dig allt, gjort allt för dig men aldrig fått något tillbaka. Att jag ens ska behöva be om att få tillbaka mina pengar är bara sjukt i sig, hur fan kan du behandla mig så här efter alla dessa år och efter allt vi gått igenom?!
Jävla idiot!

Ville bara få det ur mig, blir knäpp om jag ska hålla inne alla tankar och all ilska...

Nellie har börjat bråka så fort hon ska sova, hon skriker som om någon ska håller på att slå ihjäl henne om hon inte får somna vid bröstet. Hon är förmodligen i väldigt stort behov av att känna tryggheten av att mamma finns nära ? eller något. Vi bråkade lite i soffan och till slut tog hon nappen och somnade i min famn, jag kunde lägg ner henne i sängen men hon vaknade väldigt snabbt och skrek igen. Jag gungade sängen, kämpade med nappen,
la henne på sidan och hon somnade efter en stund igen.
Men vaknade så klart när jag lagt mig i sängen så nu tog jag upp henne,
har henne sovandes fastsugen på mitt bröst som vanligt...

Förkyldningen känns faktiskt bättre för både mig och Nellie,
hoppas det känns ännu bättre imorgon!

Godnatt, hoppas ni får en skön och bra natt!


Ljuvliga toner

Två- tre gånger har Nellie gett ifrån sig något ljud liknande början till ett skratt
men idag skrattade hon på riktigt, det var det finaste ljud jag hört.
Hur jag gjorde för att hon skulle skratta? 
Jag tog till ett enkelt trick, jag vände henne upp och ner.
Förmodligen såg världen roligare ut när allt var upp och ner?

Självklart gjorde jag detta x antal gånger bara för att höra henne gurgla vidare
men när jag kom på att jag kunde spela in det hade hon nog tröttnat
för hon slutade bjuda på skratt tyvärr.
Får testa igen lite senare!



SÅ HÄR SKA MAN DOCK INTE GÖRA!


RSS 2.0