Då var denna veckan slut...

veckorna bara svischar förbi och så flyger man in i nästa vecka, man hinner knappt tänka att det är en ny dag allt går i ett hela tiden. Trots att man egentligen inte gör särskillt mycket...

Igår var jag som sagt och storhandlade tillsammans med min ängel till mamma. Sen åkte vi hem till henne på lite middag, min syster och hennes dotter kom inte men mina systrar Cassandra & Rebecca var i alla fall hemma innan de begav sig iväg på bus med sina vänner. Magnus jobbade kväll så det var bara jag, mamma o Nellie hemma till slut.Jag valde att sova hos dem och var där till lite innan 17 så Bea hämtade mig.

Vi åkte hem till Emelie på mysig middag och lite catching up. Länge sedan vi tre träffades tillsammans. Det var mysigt och vi planerade lite inför SPA-time vi vunnit. Har 3000:- var att spendera så det ska blir riktigt -jävla- underbart!! (ursäkta språket men ni förstår nog)

Sen blev det en tur förbi Apoteket på vägen hem, känner mig som en stammis där. Näsdroppar till mig och lite halstabletter. Imorgon ska vi kurera oss här hemma, Sophie ville kanske komma på besök, på eget ansvar säger jag bara. Inte mitt fel om vi smittas!

Här kommer lite bilder på min lilla gullunge:




dregelunge!


nöjd?

En sak är säker, man kan inte låta Nellie ligga själv i soffan eller något nu längre. Jag hade som tur var henne på golvet på sin fäll, hon skulle ligga där o lufta lite och titta på sin sängmobil som jag hängt på sidan av sängen. Efter 2 minter såg att hon låg lite mer vänd med benen mot sängen än när jag la henne där från början, 
men tänkte inte mycket mer på det.



 Så jag gick för att klä på mig och max 10 minuter senare när jag tittar på henne ligger hon så här!



Jag vet det ser ut som jag lagt henne så, jag blev jävligt chockad när jag såg henne ligga upp och ner och på golvet. Hon måste ha skjutit ifrån med benen och liksom snurrat runt i en cirkel för hon kan inte rulla runt och hon kan ju inte göra en kullerbytta heller ;)
(Den första bilden tog jag i efterhand när jag lagt tillbaka henne i startposition, haha.)

Nu sover hon i sin säng så jag ska försöka sova jag med, tycker dock att hon bökar omkring ganska mycket så får se om hon kommer till ro eller om hon vill komma upp snart...

Sov gott!!


Qualitytime on my own

Nellie var iväg i två timmar med sin pappa nyligen, de var på vernisage vid triangeln.
Så jag har haft två timmar till eget förfogande, inte fy skam!

Känner mig extremt blek nu sen jag fått Nellie, solade solarie fast jag var gravid men har inte gjort det en enda gång nu på 4 månader ungefär.
Så jag tog tillfället i akt och gick ner och solade i 20 minuter.
Så skönt att bara ligga där och inte kunna göra något, bara känna värmen och njuta.
Fick allt lite färg, har ett märke efter mitt armband så ett par gånger till kanske man ser mänsklig ut igen. Liknar mer ett spöke eller något i stil med en vampyr nu för tiden, höhö.


Ni ser väl det? Nej jag vet, det syns inte mycket men LITE iaf?

Efter solningen gick jag upp igen och tog ett skönt bad och lyssnade på musik,
det har inte heller hänt på si så där 3 månader.
Känns som man fått tillbaka lite av liv-utan-bebis-gnistan. 
Egentiden har alltså inte tagit slut! Wihoo!
Sen fick jag tid att föna håret, sminka mig och lyssna på mer musik
utan ett enda avbrott.

Idag ska jag storhandla med hjälp av min kära mamma sen blir det middag där hemma, kanske kommer Nellies kusin Felicia också förbi. Ikväll blir det förmodligen Robinson, Let's Dance eller något sånt. Vet inte riktigt vilket det är som visas ikväll
men mys framför tvn blir det i alla fall!

Ha en mysig kväll / Nicole & Nellie



Atjhoo!

Välkommen till förkylda klubben!

Jag är trött på Nellies evighetsförkyldning och nu har även jag fått en släng, ont i halsen, kliar i öronen, näsan rinner och dessa ständiga nysningar. Om Nellie mår som jag gör så tycker jag verkligen synd om henne för hon har varit täppt i näsan i mer än en månad nu! Undrar hur många paket Renässans vi har förbrukat, köpte ett nytt paket idag inklusive en nässug eller vad det heter. Hoppas på att detta ska gå över snart annars får vi två nog stänga in oss i lägenheten tills vi blir helt friska!

Jag har lyckats få Nellie att somna i sin säng ikväll, efter ganska mycket bråk. Hon är så snuttig nu, ska ligga vid bröstet  hela tiden, har hon fått bestämma hade hon klistrar ihop sig själv med bröstet tror jag. Funderar nästan på att köpa ett lösbröst som hon kan suga på istället för nappen hatar hon nu mer. Störigt!

Hur som helst så la jag ner henne och hon blev skit arg men jag tänkte:
Nej, jag ger mig inte direkt, hon skriker ju bara för att hon vill ligga vid bröstet
och jag håller på att få skavsår eller något.

Jag gick iväg till köket o slängde hennes blöja, gick tillbaka till henne, klappade på henne och sa "Mamma är här", upprepade detta 3-4 ggr och hon blev lugnare varje gång jag kom till henne till slut somnade hon. Yeey!

Igår var Jag, Carro, Darya och hennes kille Alex, Tina och våra barn på öppna förskolan vid Folkets Park. Snacka om många bebisar, haha! Det var spännande att se hur de större barnen kröp omkring och ville utforska, snart kryper våra småttingar omkring likadant. Känns lite konstigt när man tänker på det...


Carro & Julia på öppna förskolan


Lily, Benjamin, Julia och Nellie i en av "lekhagarna"


Lily & Benjamin


Overview på öppna förskolan. Där var en hel del pappor med sina barn.
Ibland såg det nästan ut som föräldrarna
tyckte det var roligare än barnen! Haha!

Idag åkte jag & Nellie till hennes farmors jobb för att fixa med dopinbjuningarna.
Blev nöjd trots att det inte blev exakt som jag hade tänkt mig.
 men får lägga mer fokus på tack-korten istället.

Tack vare min förkyldning är jag allmänt seg och hängig så jag ska faktiskt redan
krypa ner i sängen och försöka sova. Så godnatt, sov gott och dröm sött!


Otroligt

ibland skäms jag över mig själv...

 

att jag har mage att klaga över mitt liv!!!


Känslor...

(detta handlar inte om Nellies pappa så ingen tror det)

Det känns inte alls bra idag... Har sjukt jobbiga känslor inom mig, jobbiga tankar och det känns som jag inte har någon att prata med, ingen som riktigt har tid att lyssna på mig och mina problem. Alla har fullt upp med sina jobb, sina barn, sina egna problem och jag känner mig sjukt... ensam. Som om ingen orkar lyssna på mina känslor. Har läst att Malin går och pratar hos någon, jag gick på 1-2 möten när jag var gravid, visst det var skönt så, men det kändes ändå inte riktigt bra. Kändes inte som hon egentligen brydde sig
utan hon lyssnar för hon "måste", det är ju hennes jobb.

Jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska hantera detta.
En del av mig vill bara fly, men det kan jag inte det nu när jag har Nellie.
En del av mig vill bara lägga mig i sängen och gråta, men det kan jag inte det nu när jag har Nellie. Hon tittar frågande på mig bara jag får en enstaka tår i ögat.
 Jag torkar snabbt bort den, tar ett djupt andetag och ler mot henne.
Vill inte att hon ska se mig ledsen,
vill inte påverka henne negativt.

Ibland är livet tufft, jag vet att jag kommer ta mig från denna gropiga vägen in på en nyasfalterad slät väg en dag. Jag hoppas bara att jag hittar den vägen snart.

Just nu är det inte mycket jag kräver. Jag vill bara ha tillbaka mina pengar sen kan du dra vart fan du vill, jag förtjänar så jävla mycket mer. Jag förtjänar främst respekt men du kan inte ens ge mig det. Ge mig mina pengar sen bryr jag mig inte vad du gör med ditt liv,
så länge du försvinner ur mitt!

Trodde aldrig någon skulle kunna ersätta platsen du hade i mitt hjärta, men för varje gång du rivit upp såret, blir platsen mindre och mindre och nu har jag insett att du inte ens förtjänar den lilla plats som finns kvar. Det finns så många personer/saker som kan hjälpa till att läka såren, låta platsen växa sig stor igen och fylla den med kärlek, respekt och fina minnen. Det finns så många som förtjänar den platsen så mycket mer än du någonsin gjort.
Jag är trött på smärtan så nu är det dags att gå vidare... så fort jag fått mina pengar!



Dålig uppdatering igen!

Så jag tänkte bjuda på ett bildregn istället för att skriva ett långt inlägg om vad jag gjort de senaste dagarna. Bilderna börjar från förra gången jag inte uppdaterade på några dagar så det blir nog en del bilder.


Nellie försöker äta upp mitt ben hos Carro 15/1


Julia räcker tunga 15/1


Elin & Nellie ler mot varandra på Café 20/1


En snöflinga i form av en stjärna landade på min vante när jag & Elin gick en sväng 20/1 (Elins bild blev bättre men har inte fått den än)


Lando & Nellie myser i soffan hemma hos Danni 21/1


Upp med händerna barn :P 21/1


Min skäggiga bror & min pappa på min brors restaurang.
Pappa fyllde år så vi åt middag där och grattade honom.
 24/1


Min syster & hennes dotter på restaurangen 24/1

 
Nellie i vagnen på bussen på väg till Mammaträff hos Danni 25/1


Benjamin på Mammaträff 25/1


Emilia & Fanny gör sig redo för hemfärd från Mammaträffen 25/1


Resulatet, söta Fanny i sin overall


Lando ser så gullig ut i bärselen

Tyvärr har jag inte lyckats ta mer bilder (eller jo en hel del på Nellie & Lando men behöver ju inte lägga upp alla som ändå ser ungefär likadana ut). De dagar jag inte tagit bilder har jag varit hemma hos min mamma och myst, Nellie har träffat sin pappa & farmor lite och sånt smått & gott. Vi har mest njutit av att bara ta det lugnt dessa dagar
och tittat lite på tv som vi inte gjort på länge.

Igår blev Nellie vaccinerad!
Det gick bra, första sprutan märkte hon knappt men när hon fick den andra började hon gråta och snyfftade lite, ammade henne lite sen tittade hon upp på mig, jag log mot henne och hon log tillbaka så det var nog inte så farligt, hon blev nog mest chockad. Efteråt var hon lite snyfftig/tyck-synd-om-mig-gnällig. Utöver det verkar hon ha mått bra så det var skönt men jag var inte orolig, hellre sprutorna som sticker men går över snabbt
än att hon får någon av sjukdomarna ju!

Nu ska jag plocka undan frukosten sen blir det nog en promenad i det fina vädret efter vi myst lite i soffan (vi gick upp 7.30 idag för Nellie ville det :P)

Ha en supermysig dag och njut av solen!


Off to BVC

.. men vaccinet är tydligen slut så det blir bara vägning och mätning.

Ha en bra dag!


Sov Så Sött, Slumra In I Bädden Så Fin

Let go of things you can't change.
Everything happens for a reason.
People change so that you can learn how to let go.
Things go wrong, so that you appreciate them when they're right.
You get tricked so you eventually learn to trust no one but yourself,
and sometimes good things fall apart so better things can fall together.


Aj aj aj...

Lider av huvudvärk idag, förmodligen på grund av den hemska natten jag och Nellie haft... Hon har vaknat en gång i timmen, varit gnällig och velat äta hela tiden precis som om hon inte blivit nöjd. Funderar starkt på att övergå till ersättning. Ska ju till bvc imorgon för vaccination och kontroll av Nellie så ska passa på att prata med barnmorskan då också. Men som Darya skrev i en kommentar på förra inlägget:
"Om både du och Nellie mår bättre av att hon får ersättning så tycker jag att du ska köra på det! Det finns inget viktigare än att ni mår bra och att du får sova!
En utvilad mamma är bättre än en trött!"
Och jag håller ju självklart med, dessutom behöver nog Nellie sova lite bättre också för idag har hon varit så övertrött. Sover för tillfället ute i vagnen så jag ska passa på att ta itu med lite saker, har en kartong min syster gav mig för en månad sen ungefär.. Har inte fått tummarna loss att ens se vad där är i, sjukt! Så jag ska öppna den och gå igenom innehållet.

Idag kom min kompis Elin och mötte oss vid min port, vi gick till St. Pauli Kyrka och den var sååå mysig och fin, kändes mycket mer "jag" än Petri! Så Pauli it is den 28 februari. Spännande, hoppas vår dopklänning passar annars blir det diet för Nellie. (skojade bara)
Sen gick vi till ett Café vi inte testat innan vid konserthuset, riktigt mysigt och gott var det!
Kvinnan som jobba där hade sin dotter med sig, hon var 2 år. Visade på miinsann på flera olika sätt med sina fingrar, "peace"-sättet, tummen och lillfinger-sättet, tummen och pekfinger-sättet. Väldigt imponerande ;)
Hon ville hålla Nellie hela tiden och ge henne nappen, dotten som hon kallade den. Kan inte förstå att Nellie och alla henne baby-vänner ska bli så stora en dag, springa omkring och prata obegripligt så man bara får låtsas att man förstår vad dem snackar om.

Skulle åkt hem till Darya och testat Wii med de andra mammorna men Nellie var arg, skrek och var helt hysterisk och min huvudvärk försöker få mig att avlida långsamt så jag valde att hoppa det. Måste ladda batterierna lite inför vaccinet imorgon.

Nej nu blir det till å ta en alvedon och sen får jag ta tag i den där kartongen,
får ångest varje gång jag ser hur den tittar fram bakom mitt bord.
Vi hörs senare, trevlig kväll!


Länge sen sist...

Det är tre dagar sedan jag uppdaterade bloggen, så jag kanske ska börja med att säga att jag haft en välbehövlig datorpaus. Har kollat min facebook via telefonen men det är i princip allt. Har startat datorn någon gång men bara låtit den stå, tittat på den och vänt bort blicken. Sen har jag bara stängt igen locket och gjort något annat.

Senast jag skrev här var i lördags, då hade jag kommit hem från mamma och Nellie ville inte sova i sängen som jag hade hoppats. På söndagen var vi först hemma och gjorde INGENTING, tog det bara extremt lungt till underbara Emma kom lite över 15 för att hälsa på oss innan hon skulle till Örnsköldsvik dagen därpå.
Hon hade med sig fina tulpaner och ett chocklad, så gulligt.
Tack gumman, tulpanerna står så fint på mitt bord och har börjat öppna sig! 

16.30  kom min mamma för att köra mig och Nellie till min mormor i Trelleborg. Hon hade bjudit in mig, min syster och vår kusin Jenny inklusive barn på julgransplundring.
Det var trevligt, dock första gången min kusin träffade Nellie. Hon är 3 månader snart men det är få i min släkt som behagat sig att ens gratulera... Sorgligt när jag tänker på det. Förr firade vi alltid jul, midsommar och alla födelsedagar tillsammans, vi var en stor familj. Det är så jävla tråkigt att man ska splitras pga en.. eller två personer.
Ska i alla fall bjuda alla på Nellies dop, får se vem som är stark nog att visa sig där då.
Jag tänker inte vara den svaga, jag vill ha det som det var förr.
Anyway... Nellie somnade när vi åkte från min mormor kl 19, fortsatte sova när vi kom hem i sin bilbarnstol och sov i den till 01.30! Det måste varit extremt obekvämt tycker jag men hon måste onekligen gillat det annars hade hon nog vaknat tidigare. Hon åt, somnade om vaknade en gång 6.30 och ville då vara vaken. Jag var trött så klart men man kan inte motstå det underbara leendet så vi gick upp och tittade på tv en stund sen somnade hon igen.

Sen var det dags att göra sig i ordning för mammaträff hemma hos Emilia i Tygelsjö. 
Det var trevligt men tyvärr var det inte många som kunde komma utan det blev bara Emilia, Danni, Jag, Carro & Sandra. Men det kändes ändå lite kaosartat, bebisarna gnällde om vart annat så det var nog bara skönt att inte alla kom. Vi var hemma vid 18 tiden, jag åt och sen satt vi bara och mös i soffan jag och min lilla älskling. 

Har gått och lagt mig lite tidgare dessa dagar men jag har inte kunnat somna hur mycket jag än försökt. Tankarna har bara snurrat runt i mitt huvud, allt mellan himmel och jord har velat passera min stackars hjärna precis när jag bestämt mig för att sova.
Det är så tröttsamt...

Så klart har Nellie vaknat varannan timme dessa nätter så sömnen är ju inget vi kan hänga i granen direkt. Har faktiskt inte gett henne någon ersättning alls sen i lördags vilket jag ser lite som en "vinst". Trodde det skulle vara mycket svårt men det har ju gått helt okej. Hade lite ersättning kvar bara så idag gav jag henne 120ml och jag har nog inte sett henne så tillfredställd på väldigt länge. Hon vaknade inte för något, normalt hade hon vaknat så fort jag rört en tå men nu kunde jag kravla mig ur sängen med henne i famnen, gå ut och lägga henne i vagnen och hon sover än.
Så frågan är ju om jag ska sluta helt med ersättningen eller inte?
Får se hur länge hon sover nu, hon somnade 20.20 så håll tummarna.

Idag har vi varit uppe i stan och lunchat med min mamma och Åsa, jag åt dock ingenting då för sen kom min pappa och bjöd mig på lunch, tack pappa!
På vägen hem gick vi in om St. Petri kyrka där Nellie eventuellt ska döpas men jag vet inte, gillar inte riktigt dopfundet. :/ Ska till St. Pauli kyrka imorgon och se om jag trivs bättre där.

Oj oj oj, babbel babbel... Känns som ett extremt ointressant inlägg detta men
so it may be for today.

Nu ska jag åter kämpa mig till sömns och hoppas att John Blund är snabbare än de där jobbiga tankarna denna gången. Tror dock jag får trötta ut mig själv med lite Petville-mög på facebook och lite Sudoku på min telefon innan jag ger min in i den kampen...

Sov gott mina fina vänner!
Kram




Fan också, låter som hon vaknar nu! Hoppas hon drömmer men det låter mer som vaketgnäll!


Dödstrött

Godkväll!

Igår efter Nellies pappa varit här åkte jag hem till Carro & Julia på lite fredagsmys, Darya & Lily orkade tyvärr inte komma efter Alex examenscermoni. Vi åt en hel del onyttigt, mest jag får jag dock tillägga, det fanns inget stopp. Eller jo, sömnen satte stopp till slut, både jag & Nellie deckade i soffan så Carro fick väcka mig när de va dags för dem att gå och lägga sig. Natten gick väl så där lagom bra och jag har varit helt slut hela dagen, Nellie har varit ganska arg. Precis som hon vill saker som jag inte förstår,
synd att dem inte bara kan säga vad det är dem menar, haha.

Har varit hos min mamma hela kvällen, sorterat gamla leksaker,
ätit och hållt på att gäspa käkarna ur led.
När vi kom hem började ville Nellie INTE sova så hon var vaken till för ca 30 min sedan, hon började skrika och inget hjälpte så jag la henne i sin säng, gav henne nappen efter 2 minuters skrikande sen somnade hon av sig själv i sängen. Hon sover ju aldrig i den så ska bli spännande att se om hon kanske kan sova där en stund nu inatt. Håll tummarna allihopa!

Nu ska jag sova, somnar snart på tangenterna, haha!



Update.. 22 minuter senare.
Så länge varade den drömmen, Nellie vaknade med ett gallskrik. Man kan ju alltid drömma, men än ger jag inte upp. Ett försök till när hon somnat igen..
Så fortsätt hålla tummarna!!

GODNATT :)

Sov gott Zzzzz...


Tiden går så fort...

Har varit upp sen 8 imorse och nu är klockan snart 12,30. Var tar tiden vägen? Klockan bara tickar iväg och vips är det läggdags igen.. Suck!
Nellie har varit vaken sen vi gick upp och jag fick till att somna kl 12. Får se hur länge det vara, *paus*.. Jag har så klart lyckats få henne att somna i vagnen som står i hallen och så hörde jag att brevbäraren slänge in post i brevinkastet, tur för honom att hon inte vaknade där då hade jag nog öppnat dörren och skrikit på honom.. Fast det inte är hans fel, han kan ju inte veta att hon ligger där, haha!
Hon sover vidare som tur är för hon var verkligen
extremt trött så hon behöver sova ett tag nu!

Idag kommer Nellies pappa på besök vid 17 tiden, sen ska jag hem till Carro på fredagsmys med Let's Dance och godsaker att stoppa in i flabben. Jag tror jag ska gå till affären sen och köpa ananas, vispgrädde och någon liten påse godis sen. Ska bli trevligt!

Jag vill tatuera mig snart, vill ha Nellie och eventuellt datum någonstans. Vet bara inte var och hur det ska se ut. Borde väl gå till en studio och få lite inspiration,
se om de har några ideer eller förslag.
Har ni några tips?

Nej nu känner jag att magen är hungrig så jag ska passa på att äta något
innan lillfisen vaknar igen!

På återseende lite senare!

Faaan, nu hör jag henne gnälla i vagnen. Hon drömde bara, pustar ut!


Äntligen Hemma!

Känns som detta har varit en lång dag... Nellie har varit på bra humör idag tycker jag, hon snackar mer och mer (blåser bubblor med munnen). Det är så sött!

Som sagt så fick det bli en promenad, den började i ganska rask takt men när mina lår höll på att frysa till is gick det inte lika fort längre. Släpade nästan benen efter mig och frös kinderna och näsan av mig! Iskallt var det men såå vackert! Fick stanna upp emellanåt och se mig omkring, soak it all in!
Gick i Kungsparken (tror jag den heter) vid Stadsbiblioteket i Malmö,
det var så himla mysigt!


På väg till parken, så härligt med sol!


Biblioteket och snö


Älskling i vagnen

Efter promenaden fick jag gå hem och tina upp kroppen igen så jag kunde röra mig, åt lite och sen gick vi upp till min kompis Bea som bor på våningen ovanför oss. Nära och bra, hehe! Även Kim och Natha kom och hälsade på så jag fick båda armarna fria hela kvällen i princip! Nellie hoppade runt från famn till famn och alla ville ju mysa med henne, tur hon var på bra humör! Hon pratade och log för glatta livet.
Det bjöds på pannkakor, jummy! Supergott, jag har faktiskt aldrig stekt pannkakor själv, borde testa det någon gång. Vi var där till lite över tio, lillan var vaken i stort sett hela tiden, hon slumrade till en snabbis när hon åt vid sju bara. Så jag hoppas hon sover länge inatt, hon borde vara väldigt trött i alla fall!

Imorgonkväll blir det fredagsmys med några av mammorna, ska bli trevligt.
Let's Dance, lite god mat kanske och gottis så klart!

Nu ska jag krypa ner under täcket men vi hörs igen imorgon!
Natti natt!


What to do today?

Godmorgon.. eller det är väl mer Godmiddag nu. Vi har varit vakna sen nio ungefär, Nellie har lekt i babygymmet, tränat nacken genom att ligga på magen och badat. Det där med att träna nacken är ingen hit, hon gillar det inte alls utan blir mest arg. Hon drar ihop benen som om hon vill krypa men armarna sviker henne så hon ligger liksom platt på bröstet med benen vikta in under magen. Får försöka träna mer och till slut kommer armarna också med förhoppningsvis. Bada älskar hon ju däremot, så tänkte belöna henne med bad efter träningen. Hon sprattlar som en fisk på torra land och pratar för sig själv,
ni har ju sett på de videos jag lagt upp tidigare!

Idag skulle min syster kommit in på besök men vi får väl se hur det blir med det, fick nyss sms att hon somnat kl 5 och fortfarande sover (ja inte när hon smsade kanske men innan och efter, haha) Annars tänkte jag nog försöka bege mig upp i stan och förbruka de sista presentkortet på Åhléns. Blir nog bara Schampoo, Balsam och lite sånt nödvändigt.

Igår önskade jag att det låg någon bredvid mig och höll om mig i sängen, saknade den där mysiga familjekänslan. Tids nog kommer jag säkert få uppleva det ändå, men vissa dagar är lite jobbigare än andra. Ibland är jag supernöjd som det är, bara jag och min lilla älskling, men man saknar ändå den där vuxna uppskattningen och hela den biten. När man träffar mammakompisarna, andra vänner och gör saker tänker man inte på det och är nöjd med allt precis som det är. När man sen kommer hem till den tomma lägenheten, det är då verkligheten slår till en på armen lite lätt. Nä, nu ska jag inte sitta här och beklaga mig, jag har ju min ängel och vi har det bra själva ändå! Jag har ju mina vänner och min släkt/familj, det är ju det som är viktigast, eller hur? Man får hålla sig sysselsatt så man inte grubblar sönder de få hjärnceller som graviditeten och mammalivet redan tagit ifrån en.

Känns som ammandet börjar bli bättre sakta men säkert, tror hon ville öka upp produktionen eller något sånt. För nu kommer det mer mjölk och hon sov lite länge stunder inatt. Först vaknade hon 3 sen 6 och 9.
Hon somnade vid 22-23 igår så det tycker jag är godkänt.

Tror jag ska gå en lång och rask promenad idag, bränna lite kalorier och få upp flåset. Känner för att springa tills jag inte orkar mer men jag tror det får vänta till jag börjat träna lite, hade väl orkat springa till Caroli sen hade det satt stopp, haha!
Darya får ja komma och prova wii nån dag? ;)

Nej nu ska ja plocka upp den lilla ur badet och så ska vi klä på oss
 och göra något vettigt av denna dagen!

Ha det fint! Kram


Fika på Espresso House & Ikea

Jag känner mig lite sliten som vanligt!
Undrar verkligen när man kommer känna sig pigg, utvilad och snygg igen!

Idag gick vi upp kl 9 så, kl 11 mötte vi min fina vän Emelie för lite fika och prat om det mesta. Ses allt för sällan men det är alltid lika trevligt när vi väl ses!
Sen bar det av till Ikea för att möta Darya & Danni kl 14, åt kycklingfilé med pommes och bearnaisås (och en chockladboll, dumma mig
men det är ju lite mitt nöje nu som mamma, att äta gott, hihi).
Här har vi Dary & Lily på första bilden och Danni & Lando på andra.



Vi gick runt på Ikea i tre timmar ungfär, skulle köpa ram till en bild jag förstorat men det finns inga i rätt storlek så får leta vidare någon annanstans istället.
Jag fick köpte lite småsaker ändå.



Inne på Ikea stötte på vi på Carro, Julia & T, på barnavdelningen så klart var annars? Kändes lite lustigt att hon inte var där med oss och att vi skulle skiljas åt sen, haha. Så van vid att hon brukar vara med ju.

Skulle egentligen på Tupperwearparty hos Malin idag men jag kände verkligen hur min kropp bara ville sjunka ner i soffan och så fick det bli. Tråkigt men sant, kom hem så sent och tanken på att gå ut i kylan igen och böka sig på bussen var inte direkt lockande när man kunde inviga de nyinköpta ljusen och mysa hemma istället med ananas och vispgrädde. Jag kommer få springa fram på promenaderna i vår
om jag fortsätter äta i denna takten, haha!

Jag satt på golvet innan och pratade med Nellie lite. Så här kan våra samtal låta ibland:

 

Sen fick lillan hicka och då blir hon lite arg så då låter det så här istället:


 
 Nu ska jag mysa vidare i soffan, trevlig kväll!


Tidig Morgon = Tidig Kväll

Har nyss gett Nellie mat, gav henne ersättning fast jag tänkt sluta med det för att se om hon blir bättre men jag känner att jag skulle behöva sova ordentligt inatt. Ska se om hon sover bättre nu när jag gav ersättning och har lagt henne i vagnen där hon brukar sova bra. Hon hatar spjälsängen men vagnen går bra. Nu håller vi tummarna för att hon sover där några timmar så vi slipper slåss om plats i sängen!

När Nellie vaknade efter att hon somnat om på morgonen satt vi och mös i soffan en stund.

(handen är supergod!)

Vi gick hemifrån halv två, slängde sopor, gick och fick larmet borttaget på jackan jag köpt, tog ut 18kr för min pant jag glömt göra innan, tog bussen till limhamn, handlade lite på Willys och gick till Mvc.
Det var faktiskt kul att träffa min barnmorska igen, att få berätta om förlossning, mammalivet och hur jag har det. Kändes som hon brydde sig och hon var väldigt positiv. Hon läste igenom min förlossningsjournal med mig. Det var på ett ungefär som jag mindes men en del stämde inte helt. Man är ju i en annan värld när man föder så det är inte konstigt att man inte minns exakt allt. Jag trodde att jag krystat en timme men det var bara en halvtimme. Tänkte ta och skriva min förlossningsberättelse mer genomgående någon dag inom det närmsta. Ska bli kul att se vad jag minns, kommer lite minnesluckor som fylls ut då och då. Jag hoppade över den gynekologiska delen av återbesöket eftersom min mens så klart kom igår och det känns inte så kul att ligga i gyn-stolen då precis, sen tyckte jag inte att det behövdes ändå för allt fungerar bra! 
Nellie sov från det att vi gick hemifrån, genom hela besöket och hela vägen hem igen. Jag fick till och med lite tid att börja på maten, pasta och lax i en" såsgryta", smaskens.
När jag skulle äta satt hon snällt i babysittern och tittade på sin prtabla sängmobil.


(Pepparkakor, mjölk, tända ljus och min ängel på en och samma bild. Ungefär så såg min kväll ut idag!)

 Men sen skulle hon äta och då börjades det igen, dra, släppa, skrika osv. Dock inte så extremt som de senaste dagarna men vi får se hur det är imorgon.
Jag har inte tänt ljus på länge så jag slog på stort och tände ljus lite överallt och Nellie älskade det för hon satt och tittade med stora ögon på alla ljusen.

 

 Vi busade lite och sjöng sånger.. eller vi och vi men jag sjöng och hon log. Inte för det var någon skönsång precis men kul var det nog. "Mormors lilla kråka skulle ut och åka.." &"Vem kan segla för uuuuutan vind, vem kan rooo utaaan åååror..." Mor-och-dotter-mys!
När hon blev gnällig gav jag henne nappen, satte henne lutad mot mina ben och så somnade hon av sig själv.
 


Jag tänkte passa på att få lite sömn jag med nu när jag är så trött, kommer nog ligga och tänka i någon timme till men jag skulle verkligen uppskatta om tankarna höll sig borta till imorgon eller någon annan dag då jag är i mindre behov att sova ut.
Men som sagt så kommer förlossningsberättelse och mer om hur det var på återbesöket så fort jag hinner skriva ner allt och så!

Sov gott och dröm sött!
Jag längtar tills jag somnar!
Hihi


Tidig Morgon

Det har varit en riktigt dålig natt, jag förstår inte vad det är med Nellie. Jag hatar när det blir dags för amning nu för tiden, jag känner riktigt hur jag vill krypa ur min kropp och gå iväg tills hon slutat dra sönder bröstvårtorna, släppa taget, skrika, ta nytt tag, dra, släppa, skrika osv. Det börjar göra riktigt jävla ont nu och jag känner bara hur min energi tar slut eftersom hon dessutom vaknar varannan timme natten igenom och vill äta, jag vill inte amma henne när hon håller på så, men hon måste ju få mat så det är bara att bita ihop och andas djupa andetag. Hoppas detta bara är en fas som snart går över
för jag kommer annars ge upp och övergå helt till ersättning!
Var tog dagarna vägen då hon sov från 20.30-05.00 och sen somnade igen?
Nu vaknade hon sist halv åtta och jag ville i princip lägga mig på golvet, sparka med benen och gråta som ett litet barn kan göra ibland. Men nu är det jag som är mamman och ska föregå med gott exempel så det var bara att pussa på henne, byta blöja,
prata lite med henne och le så gott jag förmådde.
Och nu sover hon så klart... Jag? Nej, jag kan inte somna! Nu är jag ju uppe så då kan jag lika väl göra sånt jag inte hinner när hon vaknar nästa gång.  

Ska till barnmorskan idag som sagt, kl 14.45 har jag tid hos henne. Man behöver väl inte duscha och göra sig fin bara för man ska dit? I vilket fall som helst så orkar jag inte det idag! Jag tänker helt enkelt ha en extrem slappdag, ta mig dit och prata med henne sen hem, äta något och glo på tv. Kanske kan jag sova när Nellie somnar sen idag, hade behövt det!
Hade inte heller tackat nej till lite massage, spa och avslappning!


Jag hade somnat på fem röda


Blev utmanad av Malin...

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!


1. Vad heter du: Nicole

2. Ett ord på fyra bokstäver: Noll
3. Flicknamn: Nellie

4. Pojknamn: Niklas

5. Yrke: Naturbiolog (?)
6. Färg: Nougat
7. Klädesplagg: Nattlinne

8. Mat: Nätmelon
9. Sak i badrummet: uhh vad svårt... jaaaa.. Nivea-kräm!!!
10. Plats/stad: New York
11. En orsak att vara sen: Navigationsfel
12. Något man skriker: Neeeej!
13. Film: Notting Hill
14. Något man dricker: Nescafé
15. Band: Nightwish
16. Djur: Nektergal
17. Gatunamn: Nils Holgerssons gata
18. Bil: Nissan Crossroad

19. Sång: Nothing Else Matters

Nu utmanar jag DIG!!


Ursäkta röran...


Jag bygger om!


Trött och mätt efter mammaträff

Då har jag fått lite mat i magen medans Nellie suttit snällt i babysittern och tittat på sin sängmobil, hon sitter fortfarande där lugnt och fint
så jag tänkte passa på att berätta lite om dagen så här långt...
Som sagt har vi varit på mammaträff hemma hos Malin, det var lika trevligt som alltid, mycket prat och diskussioner om det ena och det andra. Både Fanny (Emilias dotter) och Ebba (Malins dotter) börjar bli stora flickor. De satt och petade på varandra och gav då och då ifrån sig lite bebisljud. Så gulligt :D

Nellie sov sig igenom hela träffen i princip, från 14-16.
När hon äntligen vaknade skulle de flesta bege sig
men dem fick en liten skymt av henne i alla fall.

Jag fick inga jättebra bilder men här är dem jag hann ta:







Som tur var tog de andra mammorna lite fler bilder som man kanske kan få sen!

Imorgon ska jag till min barnmorska på återbesök, lite nervöst men det ska ändå bli kul att se vad hon säger och att hon ska få träffa Nellie. Undrar om det blir gynekologisk undersökning också, jag har ju så klart fått min mens idag så det får vi kanske hoppa i så fall. Men allt verkar bra där nere enligt mig, haha.
Borde väl göra mer knipövningar men det är ju inte något roligt och jag glömmer det jämt, aja baja!

Nellie bråkar vid varje måltid, jag borde kanske försöka pumpa ut
 och se hur mycket hon får i sig och så..?
Får se vad barnmorskan på MVC säger imorgon.

Jag måste ta tag i dop-planering imorgon, vi har en dopklänning som går i släkten och jag vill gärna att Nellie ska komma i den när det är dags för dop. Jag vet ingenting om hur det fungerar men det ger sig väl när jag sätter igång och ringer runt till kyrkan och sånt. Dem om någon borde ju kunna ge mig svar.

Nu ska jag mysa med Nellie lite, hon har ätit och prata med mig lite sedan jag började skriva detta inlägget. Det har närmare bestämt tagit en timme att skriva detta! Haha.
Så blir det när man har barn ;)


Är det "Lutande tornet i Pisa"?

Neeej, det är "Lutande Nellie i soffan"!




Snart ska vi på mammaträff..

.. det vankas mamma-bebis-fika hos Malin idag!
Ska bli supermysigt och kul att se hur Malin bor eftersom jag inte
kunde komma de gånger hon bjudit hem tidigare.
Ska försöka ta lite bilder så ni får se hur vi haft det sen ikväll.

Man märker att bebisars minne inte räcker så där superlångt. Vi var hos min mamma igår
och det tog ett bra tag innan Nellie kände igen henne och vågade bjuda på ett leende.
Annars brukar det komma så fort hon får syn på sin mormor.

Amning är inte alltid det lättaste, de senaste dagarna tycker jag det går mindre o mindre bra. Nellie äter heeela tiden (tycker jag) och ligger bara och skriker.
Precis som hon inte blir nöjd.
Det känns som brösten är helt tömda på mjölk för hon suger och suger
men sväljer inte så mycket när hon ätit en stund. 
Oftasta bytar jag då sida, det går bättre igen men sen är det samma visa när hon ätit lite.
Förr kräkte hon aldrig men nu tycker jag hon kräker en hel del tyvärr,
det borde ju betyda att hon ändå får tillräckligt med mat!
Jag har gett ersättning ibland på kvällarna när det är dags att sova för kvällen.
Så jag vet inte om hon tycker det kommer för lite mjölk i jämförelse.  
Äsch, får försöka sluta med ersättningen helt ett tag och se om det blir bättre annars börja med mer ersättning. Kan ju ringa BVC och höra med dem också.

Nu ska jag klä mig och klä lilla Gnellie, aka Nellie, innan Danni hämtar upp oss.
Tänkte bjuda på två videoklipp jag lovat tidigare:


 




Godnatt för min del

Hur kan man bli så trött efter lite fotogafering?
Visserligen gick jag upp tidigare än jag brukar, men bara en timme tidigare ungefär
men det var tydligen tillräckligt!

Så jag tänkte säga godnatt för idag och krypa till korgs tillsammans men min skatt!
Finns inget mysigare än att pussa henne godnatt och krypa ihop bredvid henne med en hand på hennes mage.
Det är fantastiskt hur mycket man kan älska en person så mycket, 
som man dessutom bara levt med i 2,5 månad (om man bortser från tiden i magen).
Så mycket glädje ens barn ger en,
trots att det bara gått 2 sekunder sedan de såg dig ler de lika brett ändå.
Man kan inget annat än bli glad och le tillbaka...
Det är så underbart!

Här kommer några bilder jag själv tog på Model Lab idag:






Slut efter en lång dag

Sitter hemma hos mamma, har fått middag och efterrätt. Det behövdes jag är helt slut. Känns som jag blivit påkörd av en buss nästan. Har inte gjort så mycket men vi skulle ju testa tusen ställningar och hålla Nellie i en miljon olika vinklar, haha!
Hon börjar bli tung, min lilla stumpa.
(Ska till BVC den 21 jan för vägning, mätning och.. den hemska 3 månaders vaccinationen!)
Det gick väl ganska bra på Model Lab idag,
fotografen tyckte det iaf men jag var väl lagom nöjd
med mig själv på bilderna. Fick köpt 4 st, kostade underbara 1200kr!
Men detta är ju inget man gör ofta som tur är. då hade man blivit urfattig ju, haha!

Lägger upp bilderna, jag har ändrat färgen på dem lite för att se hur det blev.











Model Lab

Nu bär det snart av mot Model Lab, jag hatar att gå omkring utan smink, inte så mycket för jag bry mig om vad andra tycker utan mer för min egen del. Tycker inte om att se hur sliten jag är, haha. Bad habit! 
På sommaren är det lugnt men på vintern är jag så blek och trist, särskillt nu när
jag har Nellie och inte har tid att göra något åt saken.
Men jag vill ge sminköserna bästa förutsättning att lägga en bra make-up,
 så det är bara att slå bort tankarna och gå ut.


Vi hörs lite senare och håll tummarna för att någon bild blir något hyffsad...
Ha en mysig söndag!

Ungefär så här känner jag mig :)


En tankeställare!

Godmiddag på er!
Jag är hemkommen från en dag, kväll och natt hos Carro. Först var vi i Lödde och jag fick förbrukat mitt sista presentkort på Gina Tricot. Det blev två tröjor:


Ser inte mycket ut för världen men är superskön, lös och mysig


Ännu en t-shirt med lite detaljer

Sen handlade vi mat och begav oss hemåt igen. Vi åt kycklingfilé, pommes och bearnaisås med stekta champingoner (eller hur det stavas) och kokt majs. Trots gummikycklingen blev det gott tycker jag!
Efter maten och lite gos med Nellie & Julia blev det let's dance tittande. Tyvärr blev soffan helt blöt av att Carro satt och dreglade över han där snubben i EMD. Mattias var det nog för det är inte Danni och jag tror inte det var Erik heller. Dreglet torkade lagom till efter vi sett New Moon och jag skulle sova på soffan. Haha!

Imorse hittade vi Nellie och Julia i Julias säng, dem chit-chatade och spanade in sängmobilen tillsammans.

 

Nu är jag hemma igen som sagt, har plockat fram lite kläder Nellie ska ha imorgon på fotograferingen... Frågan är bara vad tusan jag ska ha på mig?! Det är det stora dilemat. Får väl ha lite kläduppvisning för Nellie sen när hon vaknat och se vad hon ler mest åt.
Så får jag helt enkelt INTE ta på mig det för då ser jag nog rolig ut i dem kläderna skulle jag tro. Det är inte lätt, jag börjar bli lite nervös, hur man nu kan bli det för över en sak som ska vara för skojs skull?

Nu till den där tankeställaren... Om någon blir irriterad eller arg över något så har min mamma under hela min uppväxt alltid sagt, jag får tuppjuck eller han/hon får tuppjuck.
Igår sa Carros mamma samma sak när vi satt i bilen:
"Då får din bror tuppjuck!"
Vad fan är tuppjuck, är det när en tupp juckar?
Hur fan ser det ut och ser man verkligen ut så när man nu får tuppjuck?
Men den största frågan är nog, vem kom på det uttrycket?
Finns så många sånna konstiga uttryck...
Astrid Lindgren var rätt grym på att komma på konstiga saker..
Hujeda mig och Pilutta dig..

Nu ska jag göra lite nytta innan Nellie vaknar, ska diska lite och plocka undan alla hennes leksaker som jag förgäves försökte introducera för henne men hon fattade inte galoppen.. Jaha där ploppade upp ännu ett wierd uttryck, vadå fatta galoppen? Det säger man nog i och för sig när man rider, nu fattar ni galopp.
Det betyder att man ska börja galoppera. Ändå konstigt att man säger så...
Bla bla bla... ja jag ska sluta skriva nu!

Ta en promenad i det fina men blåsiga vädret vet jag, det ska vi göra sen!
Måste gå till affären så de tar bort larmet som de
glömde ta av på min vårjacka jag köpt.
Vi hörs sen igen, soliga kramar!


Tack för svaret Malin! Jag litar faktiskt på dem där Doktorerna, dem kan mycket! Kollade ofta på det när jag var gravid, haha! Där med vill jag avsluta med en liten bild.
Så här duktig är Nellie på att stå!


Dålig kvalité (för mörkt i rummet ;) )


När det inte blir riktigt som man tänkt sig..

..får man göra det bästa av dagen ändå!

Danni ringde mig kl 10 och meddelade att hon hade punktering på bilen så hon kunde inte ta sig från Arrie till Malmö idag, vi får hoppas hon fått nytt deck till på måndag då mammorna ska träffas hos Malin.
Jag ska med Carro och hennes mamma till Lödde sen får vi se om jag åker med Carro hem eller hur vi gör.

Jag tänkte försöka låta Nellie ligga i sitt babygym lite oftare och leka själv, så hon kan börja utforska händerna och fötterna lite. Men hon hatar att ligga ner, knappt att sitta lutad mot en kudde gör henne nöjd. Helst ska hon stå upp eller sitta i knät så hon har ryggen fri. Det är ju bra men vissa säger att man inte ska låta så små bebisar stå för mycket, jag blir inte riktigt klok för vill hon stå kan hon väl få stå. Hon sätter sig ju ner när hon blir trött...
Om Nellie halvligger i sängen eller soffan brukar jag hålla i hennes händer sen dra henne mot mig till sittande sen skjuter hon ifrån med benen och kommer upp i stående men idag går hon direkt till stående.
Den 28 december blev hon 2 månader gammal.
Kanske är det för tidigt att börja med sånt? Vad tror ni?

På söndag har jag tid hos Model Lab uppe i stan. Fick en tid hos dem i oktober när Nellie nyss var född, de ringer alltid några dagar innan för att se hur många man blir som kommer, sa att jag inte kunde då för jag nyss fått barn. Jag fick en ny tid i början på december som jag också fick ändra för jag hade helt glömt bort det, sa att jag skulle till BVC, hehe. Sen satte vi ny tid nu den 13 januari. Vilket jag självklart också glömt bort men jag kunde ju inte ändra tiden igen så när de frågade hur många som skulle komma sa jag:
- Ehmmm... jaa.... tre stycken blir vi, tre!
Eftersom jag var hos Carro och Danni var där så tänkte jag att dem kunde följa med om dem ville.
Jag tror personalen på Model Lab kommer bli smått chockade när det kommer tre mammor med vars en bebis, kanske ska ringa och förvarna dem? Haha!

Nu är det dags att klä den lilla och fixa till mig så mycket jag nu orkar, Nellie är dessutom inte på topphumör idag så vi får se hur det går!

Ser ut som det är sol ute så passa på och njut!
Kram




Nyss hemkommen...

..från en supermysig mammaträff hos Carro!

Vi skulle börja dagen med en promenad, det var ju svinkallt ute så en del valde att gå tillbaka i förväg (även pga ledsna bebisar) men så här såg det ut i början när alla vandrade tillsammans.

7 mammor på vift med vagnar (bara 6 i bild jag tar bilden)

(akrobaterna längst fram är Carro & Danni)

Nellie var en av bebisarna som protesterade men efter att jag fått låna en "specialfilt" av Danni som är köpt i tyskland så lugnade hon ner sig och somnade i min famn. Sen kunde jag lägga ner henne i vagnen och gå vidare. När vi kom hem till Carro efter promenaden var vi aningen frusna så vi värmde oss med nybakta scones och varm o'boy. Supergott efter att ha varit ute en stund!


Ursäkta den dåliga kvaliten men jag tog inte så många bilder tyvärr..

Carro har en superbra babysitter som de flesta bebisar älskar, Nellie är så klart en av dem så jag passade på att smygfilma henne när hon satt där och roade sig själv. Har funderat på att sno med dem hem några gånger men jag tror nog att Carro hade märkt det och Julia hade säkert blivit ledsen, haha
.

Darya lärde mig hur det här med filmklipp fungerar som ni kanske märker, så nu kan jag lägga in klipp på Nellie då och då, har ju lovat två klipp som jag inte lyckats få in än men jag lägger in dem i ett separat inlägg.
Tack Darya!

"Jaha nu får du ju berätta var man hittar sånna man kan gifta sig med." / sa Carro till Danni som är gift.
Ja.. Det hade varit bra om dem liksom fanns samlade på ett ställe så man bara kunde gå dig och välja en i högen man tyckte verkade bra. Men tyvärr går det inte riktigt till så, haha.
Speciellt inte nu när man har ett litet barn.


Så här glad var Nellie för att vi träffade alla bebisarna och deras mammor idag:


(Julia rör sig så klart precis på denna bilden så förlåt Julia att jag lägger upp denna men Nellie var så söt)

Innan har jag skrivit i ett inlägg att jag anser att jag borde bli sponsrad av något företag som gör ljus... Någon har tydligen hört min lilla bön för när jag kom hem idag hängde det en påse på min ytterdörr. Från malmö City... I låg där två paket med vita höga ljus! Man tackar minsann, supergulligt ju, men lite lustigt!

Nu ska jag försöka få lite sömn innan den lilla vaknar och vill ha mat igen. Hon har sovit två timmar nu så vi får se hur länge det håller. Jag hoppas på ett par timmar till!

Godnatt, dröm sött!

Imorgon ska jag, Carro & Danni ses och gå runt i affärer lite.
Jag har bara tjatat om Carro & Danni idag känner jag, haha.
Undrar hur många gånger jag nämnt Carro i detta inlägget. Någon som orkar räkna? Carro herself kanske?



Ännu en dag att förgylla

Godmorgon!
 
Jag undrar en sak, varför blir man tröttare om man sover för mycket,
var finns logiken i det?!

Nellie har nu i två dagar somnat vid 20.30 och sen sovit till 05.00. I går natt låg hon vaken i en och en halv timme, hon var pigg inatt/imorse när hon vaknade också men jag lyckades få henne att somna ändå trots blöjbyta med tänd lampa och näsdroppsinjektion. Det var lite protester men det var skönt att hon somnade om, tyckte jag då men nu i efterhand förstår jag inte varför jag blev mer trött av att sova 4 timmar till. Jag var också ganska pigg på vid fem men vad gör man uppe så tidigt, det gick bara inte.

Idag är det dags för ännu en mammaträff med promenad vid Bunkeflo och sen scones och o'boy hemma hos Carro. Kommer bli riktigt skönt med lite värme efter en promenad i denna kyla. Jag vill ha vår nu!!

 
Sandra har nu gjort färdigt våra fina hand- och fotavtryck så här blev resultatet:



När jag stod i duschen nyss hade jag ett superbra inlägg i mitt huvud men någonstans på vägen från duschen och hit tappade jag det. Senil som man är minns jag inte ens vad för saker jag ville ta upp.
Man kan ju bara hoppas att det kommer tillbaka till mig senare idag eller så får jag helt enkelt komma på något annat att skriva om. Lite jobbigt bara för jag var väldigt nöjd med idén. Haha!

Nu ska jag göra min i ordning så jag kan bege mig till Carro och hjälpa henne lite innan alla andra mammor kommer, tyvärr kunde inte Malin & Ebba komma och jag tror inte heller Hanna & Saga kommer.
Men vi ses nog snart igen!

Ikväll ska jag allt lyckas få in någon film på bloggen, ska ju träffa Darya idag så jag får gå en liten kurs!

Hörs lite senare, hoppas ni får en bra dag!


En lyckad shoppingdag

Känner mig aningen utmattad efter en lyckad shoppingdag med en hel del av och på med kläder vilket är mindre kul, men det resulterade i ett och annat plagg. Man mår så bra när man får lite nytt i garderoben, behöver förnya sig lite då och då. Bäst av allt var väl att jag själv endast lade 100 kronor på allt tillsammans *lycka*


En brun tunn "kofta" från Gina Tricot


En tjock stickad tröja från MQ


En svart t-shirt med lite detaljer från Gina Tricot


Detaljerna


Vanliga basic leggings & linne från Gina Tricot

Jag blev nöjd och det känns skönt att kunna ta på kläder man inte annars har för jämnan. Jag är lite smått beroende av Gina Tricots linnen, har x antal svarta och för några veckor sedan köpte jag ett i militärgrönt för att bryta den svarta vanan. Idag var jag duktig och tog ett i plommonlila. Vågat!

Nog om shopping och till något viktigare... Barnuppfostran!
Alla har nog lite olika syn på hur man fostrar ett barn... En del sätter inga gränser fören det nästan är för sent, en del anser att aga är acceptabelt (jag är verkligen inte en av dem), en del har väldig disciplin men har skapat det med mängder av kärlek, en del ger fri uppfostran men med mycket tjat och gnäll som inte gör någon nytta,
ja det finns tusen olika sätt.
Men jag tror att det är väldigt viktigt att sätta gränser, säga ifrån vad som är rätt och fel, vi föräldrar skapar ändå framtidens vuxna och vi vill väl att dem ska uppföra sig ordentligt.  

När jag var gravid var jag inne i en leksaksaffär och handlade. Där var även en pappa och hans dotter. Pappan gick mot utgången och ropade på dottern att hon skulle komma. Hon kan nog ha varit i 2 års åldern ungefär, som barn i största allmänhet struntade hon i pappan och började i stället att springa omkring.
Pappan gick då fram och drog upp henne i famnen, slog henne med knytnäven hårt flera gånger i rumpan tills hon började gråta och då skrek han åt henne att hon skulle vara tyst gång på gång.
Det kändes som mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet av chock och ilska samtidigt som jag fick en klump i magen. Jag vågade inte göra något, personalen stod lika förbluffade som jag och tittade med stora ögon på den fulaste mannen jag sett, enbart på grund av hans agerande. Men ingen av oss gjorde något. Jag gick ut, funderade på att gå tillbaka och fråga vad han nyss sysslat med men vågade inte, skulle jag ringa polisen?
Vad gör dem åt en sån sak, gör dem ens något? 
Vad ska man som åskådare göra i en sån situation?

Ett annat senario, fast som utspelade sig på andra hållet kan man nästan säga var i måndags då jag satt på bussen mot Sandra och mammaträffen.
Längst framme på platsen för en passagerare framme vid chauffören satt en pojke i 5 års åldern, hans mamma stod bredvid honom och lutade dig mot glasrutan, hon har mörkt hår uppsatt i en hästsvans.
Helt plötsligt ser jag hur pojken sliter tag i mammans hår, tar spjärn med benen mot glasrutan och drar allt vad han orkar, mamman flyger bakåt och fäktar med armarna.
Det enda hon säger är: Men sluta Hampus, varför drar du mamma i håret?
Hon kommer loss och tar ner hästsvansen, pojken tar på nytt tag i hennes hår och drar i flera minuter. Hon gör ingenting... Bara ber honom sluta dra.
Vad får han för uppfattning, att det är okej att dra kvinnor i håret? Kanske gör hans pappa så hemma?
Vad vet jag som sitter som åskådare och frågar mig själv var felet ligger.
Där måste man som mamma sätta ner foten och förklara att det inte är okej att göra så, han kommer ju kanske springa runt på dagis och tro att det är så man gör på flickorna.
Han drog ju inte lite heller!

Jag anser att båda sätten är fel och är fortfarande lika överumplad över människors olika syn på barn och hur man ska lära dem att leva i dagens samhälle. Jag kommer ju säkert gör ett och annat fel och vem säger vad som är rätt och fel egentligen. Men man får ju tänka på att våra barn ändå måste kunna stå på sina egna ben (med stöd av oss så klart) en vacker dag och jag vill i alla fall att min dotter ska komma in med bra förutsättningar.
Tål att tänkas på...
Kommer förmodligen ta upp denna tråden fler gånger,
har flera skräckexempel på lager vill jag lova!
Tyvärr får man väl säga...

Oj vad detta blev långt (som alla inlägg jag skriver, har för mycket som vill ut tydligen.
Bloggen är nästan som terapi ibland, hihi!
Nej nu får ja sluta skriva...

Sov gott och dröm sött!
Imorgon ska vi på mammaträff, wiiie!!!







Guten Morgen Alle So Sammen

Nej jag läste inte tyska i skolan, det är därför det med största sannolikhet inte är rätt någonstans i den meningen men det är i alla fall så vi brukar säga hemma för det låter kul, haha!

Jag tänkte passa på att sticka in ett litet inlägg medans min ängel ligger och sover sött i min säng så detta kan bli allt från ett kort inlägg till ett ganska välfyllt sådant...

Som ni kanske läste i förra inlägget var det tvättning som större delen av min dag bestod av igår, det gick ändå bra trots att Nellie var vaken hela tiden. Fick ha henne i bärsele så hon inte skulle börja gnälla
 och jag fick båda händerna fria till tvätten.
Så här sött satt hon och tittade på hur jag slängde in och drog ut all tvätt ur maskinerna.


Sötnos

Jag var på mammaträff/Nyårsmys i måndags som jag glömt berätta om så jag tar en liten snabbgenomgång nu.
Vi är 10 mammor och 10 bebisar som brukar träffas och umgås, ibland blir det en promenad och ibland hittar vi på lite saker som nu sist... Det blev avgjutning av händer och fötter på bebisarna som Sandra sen ska fixa så det blir gips och spraya med silverfärg. Spännande!
Än så länge ser Nellies avtryck ut så här:


Nellies hand- och fotavtryck

Idag kommer min syster och hennes dotter in till Malmö igen för ett nytt försök i att hitta något att handla i stan så det blir shopping idag. Men vi satsar nog på Entré denna gången, där brukar vara mindre folk än på Mobilia.
Så om jag köper något så lägger jag upp det ikväll :)

Nellie vaknade nu, så jag ammar henne samtidigt som jag avslutar detta inlägget för
 sen får jag göra mig i ordning, vi är både lite yrvakna och slöa.

Igår var Nellie uppe i stort sett från 11-20.30 hon sov små snuttar någon gång under dagen så sammanlagt blev det kanske en timmes sömn. Hon måste varit sjukligt trött vid 20 så jag gjorde ersättning (ammar oftast hela dagarna men ger henne en flaska med ersättning på kvällen när det är "riktig" läggdags). Hon somnade som en stock och jag lade henne i vagnen sen sov hon i den till 5 imorse. Vaknade och var pigg till 6.30. Sen somnade hon igen och vaknade nu, åt och nu är hon deckad igen. Haha!

Jag filmade henne då vid 5.30 när hon var vaken och pigg...
Man kan ju inte tacka nej till hennes leende när hon vaknar och är som mysigast!

Jag försökte förgäves få upp filmklippet på Youtube och in här men det gick inte alls så jag måste helt enkelt få en lektion av Darya eller Malin snarast!!!

I nästa inlägg ska jag försöka hinna med att skriva lite om barnuppfostran och två sjuka saker som jag sett, det ena var när jag var gravid och det andra i måndags på bussen på väg till mammaträffen.. Men jag hinner inte skriva om det nu så det får bli lite senare så vi hörs sen igen!

Ha en bra dag!
Carpe Diem









Varför blir man SENIL när man får barn?!!!

Det är fan en viktig fråga att beaka.. och viktigt att informera om innan barnet är fött tycker jag så mammorna (och pappaorna och alla runt omkring faktiskt) kan förbereda sig på
detta hemska fenomen!!!

Det är helt sjukt att man kan bli så förvirrad bara för att man nu mer har ett barn att fokusera på... Men ändå ska man vara duktig och hinna en miljon andra saker, träffa alla vänner/släktingar och göra något hela tiden. Sen tar man på sig ännu en sak för skojs skulll.. bloggen, är man då som jag senil och vill så mycket så glömmer man lätt bort att uppdatera. Haha! Men då är det tur att man har en liten Carro som sitter och håller koll på det åt en ;)
Tre dagar har det gått sen senaste inlägget, skamligt eller hur Carro, haha! :D

Idag stod detta på schemat:
Tvätta 12-17
Pappa ska komma hit och fika en snabbis
Emma ska komma hit
Macan och jag ska ut och gå vid 18 tiden
Jag och Max ska träffa en kille på värnhem kl 21 och köpa en telefon

Så här blev det:
Jag tvättade 12-17
Pappa kom med fika
Emma var bakis och jag kände mig stressad med tusen saker på schemat ändå och vi bestämde att ta det en annan dag. Så jag tänker: Puuh skönt då har ja till kl 21 på mig att se till att Nellie är trött så hon sover länge sen.
Vilket medför att jag glömmer bort Macan, ja, snällt va?!
Han smsar och frågar var vi ska ses, haha ooops! Han får komma hit för jag orkar inte bege mig ut i kylan en gång för mycket idag...
Sen bär de av till värnhem för att fixa telefonen jag.. Om jag nu inte glömmer det vill säga.

En annan sak!!!
Varför... VARFÖR...
Gör man alltid så här:
Hmm detta är viktigt att jag inte tappar bort så jag lägger det här, skitbra nu vet jag exakt var jag har den!
För att bara helt glömma bort var faaan det var man la den... Det är så irriterande.
Eller det kanske bara är jag som gör så?!
Nu e jag av med 3 trisslotter som det var vinst på och jag skulle ta ut det och lägga det i Nellies sparbössa. Men vaar har jag lagt dem? Jag hittar inte dem någonstans, är det någon som vet??!
Haha, blir så trött på mig själv.

Jag glömmer även ständigt mitt nyårslöfte: Inte äta godis på vardagar
Det slinker ner en och annan godsak sen kommer jag plötsligt på, fan jag fick ju inte äta sån här på vardagarna! Damn it! No more Nicole, no more!
Men upprepar det ändå gång på gång, igår va de nobless-choklad och idag var det prinsessbakelse och chockladboll. Det är katastrof! Ännu mer anledning att se till att träningen blir av MINST en gång i veckan.

Jag märker att jag inte bloggat på länge för orden bara flyger ur mig huvud, ut i händerna, ner på tangenterna och upp på skrämen! Så sorry om detta blir väldigt babbligt men jag måste bara få allt ur mig så jag kan andas igen!

Pust, höll typ andan när jag skrev det sista stycket, haha!
Jag minns i alla fall varför jag gick journalistik på gymnasiet (text hette det i och för sig men sak samma). Jag älskar att skriva och utrycka mig svart på vitt. Är mindre bra på att snacka, men tur är nog det eftersom jag bor själv med Nellie, hon hade fått sår i öronen!

Nej nu måste jag avsluta för denna gången innan Macan kommer instormandes.
Har en hel lista med saker jag vill skriva om och ta upp men en sak i sänder.. Har ju all tid i världen att skriva här igen liksom ;)

Mvc - återbesök, om en vecka, icke att förglömma!!!

See you later aligator!




Reakaos

Godkväll :)

Dagen började med lite rensning i min byrå men eftersom man har barn som inte har lust att sitta och titta på kom jag inte så långt, hann med en låda och nu ligger det kläder över hela golvet.
Nellies pappa kommer hit imorgon vid tolvtiden så då hoppas jag att jag ska få ordning på resten!
Hatar när det är stökigt och saker överallt, haha.

Idag har jag även varit på Mobilia med min syster, hennes dotter och Nellie så klart. Om man bortser från reakaoset så var det trevligt. Men gud, det kryllade av människor!!!
Jag hatar rea, folk blir som galna och det känns som man befinner sig i en myrstack i jätteformat typ...
Jag orkade knappt gå genom butikerna utan gick in, vände och gick ut igen. 
Till och med min shopping-galna syster gjode som jag! Efter en snabb runda bestämde vi oss för att skita i det och åka hem igen. Fick i alla fall en och annan bild på de tre gummorna när de satt o vilade sig på en bänk, haha.

<3
Pernilla, Felicia & Nellie


aaw
Kusinkärlek

Avslutar med ett litet leende från Nellie, just nu är hon inte så glad, snarare jävligt arg men jag får väl sluta skriva och försöka framkalla ännu ett leende istället. Hon börjar bli trött så vi får se om hon vill somna först kanske.
Hej så länge och hoppas ni har en trevlig kväll!
På återseende :)













 


God början

God fortsättning brukar man nog säga men hur kan det vara en fortsättning när det är ett nytt år?

Anyway, igår var sista dagen på 2009. Tycker det blev ett bra avslut, god mat i MASSOR, goaste marängsvissen jag ätit, sällskapsspel efter 12-slaget och många skratt.
När maten förbereddes satt Nellie i Melvins stol och tittade på, med stora ögon som alltid, hehe.



Hon tyckte nog det var spännande med nyår för hon var ingen höjdare på att sova, tog små powernaps några gånger men annars var hon vaken och lite gnällig emellanåt...
Hon verkade gilla raketerna, hon tittade på dem och var lugn som en filbunke.

Självklart tog jag inte med kamera eftersom jag tänkte att jag kunde ta bilder med min Iphone. Då ska den självklart sluta fungera redan vid 19 tiden!!! Den bara slocknade och reagerade inte på något, vi satte i laddare, tog ut sim-kort, tryckte på alla knappar, jag till och med bankade på den lite, ja vi testade allt men den var stendöd. Så det blev bara en bild på förrätten, fem bilder på Nellie och en på henne och mig som är kass.
Så jävla typiskt!!!
min vanliga otur när det kommer till tekniken...
Men självklart ska mobiljävlen fungera idag?! Varför idag och inte igår? Så irriternade...

Nästa år ska jag ha en riktigt bra kamera och ta tusen bilder! That's a promise!

Well, tack för det gågna året och allt jag fått uppleva. Nu hoppas vi på ett underbart 2010 för oss alla, med mycket fina minnen som vi tar med oss in i 2011.

God början allihopa och hoppas ni hade en fantastisk kväll igår!

Här kommer en bild på förrätten och en på en sovande Nellie, hihi!


Räkmackor, jummie!


Sleeping beauty


RSS 2.0